NRK Meny
Normal

USA og Storbritannia ber alle sine statsborgere forlate Jemen umiddelbart

USA og Storbritannia ber alle sine statsborgere om å forlate Jemen, og trekker ut alle sine ansatte som ikke har viktige stillinger i landet. Utenriksdepartementet fraråder også alle reiser til Jemen.

Det amerikanske utenriksdepartementet beordret i dag alle ansatte som ikke har viktige stillinger om å forlate landet på grunn av fortsatt fare for terrorangrep.

Trusselnivået er ekstremt høyt, skriver ambassaden på sin hjemmeside.

«Amerikanske borgere bør forlate Jemen. Vi har begrenset med personale på ambassaden, og derfor er vår evne til å bistå amerikanske borgere i en nødsituasjon også begrenset, og kan bli ytterligere svekket i den sikkerhetssituasjonen vi er i», fortsetter ambassaden i meldingen.

Også Storbritannia trekker ut alle ansatte i Jemen som ikke har viktige stillinger. Britiske myndigheter har i dag sendt ut advarsel til britiske borgere om å ikke reise til Jemen, og oppfordrer sterkt briter som oppholder seg i landet til å reise ut snarest mulig.

"Hvis du ikke forlater landet nå mens kommersielle flyselskap fortsatt flyr, er det er ekstremt usannsynlig at den britiske regjeringen vil kunne evakuere deg eller gi konsulær bistand", skriver britiske myndigheter på sine nettsider.

Norge opprettholder sin reiseadvarsel til Jemen. Siden i februar har det norske utenriksdepartementet frarådet nordmenn å reise til eller oppholde seg i Jemen. Utenriksdepartementets reiseråd datert til 18. februar 2013 oppfordrer alle som befinner seg i Jemen om å forlate landet.

LES OGSÅ: 10 drept i selvmordsangrep i Jemen

Sendte ut globalt terrorvarsel

Amerikansk etterretning fikk i forrige uke tak i informasjon om et stort terrorangrep blant al-Qaida-topper i Jemen. Angrepet skal være rettet mot vestlige, og ikke bare amerikanske interesser. Truslene skal angivelig minne om det man så før 11. septemberangrepene, skriver NTB.

Interpol sendte lørdag ut globalt terrorvarsel etter en rekke fengselsrømninger i ni medlemsland, blant annet Irak, Libya og Pakistan. Politiorganisasjonen mistenker at Al Qaida står bak flere av rømningene.

Ambassader stengt i flere land

På bakgrunn av terrortrusler besluttet amerikanske myndigheter å stenge sine ambassader i flere land i Midtøsten fra og med fredag 2. august.

Norsk etterretningstjeneste utstedte søndag et terrorvarsel.

Flere land varslet lørdag at også de ville stenge ambassadene sine i Jemen etter at amerikansk etterretning har mottatt informasjon om mulige terrorplaner med utspring i Jemen. USA har stengt utenriksstasjonene i flere land i Midtøsten og Nord-Afrika.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt