Höegh avviser søksmål

Rederiet til det norskeide skipet som har blitt holdt igjen i Kenya, avviser at de skal saksøke kenyanske myndigheter for erstatning.

Höegh Transporter

VÅPENFUNN: Det norskeide skipet ble holdt igjen i over en uke.

Foto: Høegh Autoliners

Kenyansk politi gikk for to uker siden til aksjon mot det norske skipet «Höegh Transporter». Om bord på skipet ble det funnet våpen og et pulver som politiet mistenkte var narkotika.

Våpnene var ifølge det norske selskapet plassert inne i militærkjøretøyer som brukes av FN. Pulveret som ble funnet var en type lim.

LES: Våpen funnet i norskeid skip i Mombasa

Avviser søksmål

Ifølge flere kenyanske medier mandag, kommer de norske eierne til å saksøke Kenya for erstatning og uriktig arrest av både mannskap og last.

– Ved at skipet ble holdt igjen i havnen i Mombasa, har det resultert i tap av flere millioner shillings, uttaler det som skal være rederiets advokat i Kenya, Cliff Ombeta til avisen The Star.

Men ifølge kommunikasjonsjefen til Höegh Autoliners, Gabriela Stojicevic så skal ikke rederiet saksøke Kenya. De kjenner heller ikke til den kenyanske advokaten som avisene referer til.

– Han er på ingen måte vår advokat i Kenya og har ingen myndighet å uttale seg på vegne av oss, sier Stojicevic til NRK.

Udeklarerte våpen

Lørdag ble skipet løslatt av kenyanske myndigheter. Skipet fikk ikke forlate havnen fordi det fraktet udeklarerte våpen som tilhører FNs fredsbevarende styrker, opplyser rederiet Höegh Autoliners.

– Höegh Transporter fortsetter nå sin reise til Sør-Afrika, Vest-Afrika og Mexico, skriver rederiet i en pressemelding.

SISTE NYTT

Siste nytt