Hard kamp om tapernes velgere

De to presidentkandidatene i Ukraina har innledet en intens kamp for å sikre seg støtte fra tapernes velgere i andre runde av valget.

Ukrainas statsminister Julia Timosjenko

DRØMMER OM TOPPEN: Ukrainas statsminister Julia Timosjenko er én av to kandidater til andre runde i presidentvalget i Ukraina.

Foto: Konstantin Chernichkin / Scanpix/Reuters

– Ikke bare har jeg foreslått for Sergej Tigipko at vi slår sammen våre valgprogram og våre visjoner for Ukrainas framtid. Jeg har også tilbudt ham statsministerstolen, sa presidentkandidat Julia Timosjenko onsdag.

Les også: Utfordreren leder i Ukraina
Les også: Janukovitsj leder valgdagsmålingene
Les også: Kan få revansje etter anklagene om valgfusk

7. februar avgjøres det om nåværende statsminister Timosjenko eller opposisjonsleder Viktor Janukovitsj blir Ukrainas neste president.

I det som ligger an til å bli en hard og jevn valgkamp, kjemper nå de to rivalene om støtte fra de kandidatene som ikke nådde opp i første omgang.

Forretningsmannen og tidligere sentralbanksjef Sergej Tigipko ble med 13 prosent av stemmene nummer tre i første valgomgang, men ville onsdag ikke stille seg bak Timosjenko.

– Jeg forholder meg nå nøytral og vil ikke støtte noen av kandidatene. La dem få utkjempe det politiske slaget mellom seg på egen hånd, sier Tigipko.

Janukovitsj vant første valgomgang søndag med 35,42 prosent av stemmene, mens Timosjenko fikk 24,95 prosent.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt