NRK Meny
Normal

Har fortsatt håp om å finne overlevende

På en pressekonferanse om det savnede flyet MH370 ble det klart at letingen fortsatt ikke har gitt noen resultater. 12 land deltar nå i søket, som har pågått siden fredag.

Transportminister Hishammuddin Hussein (t.h.) og forsvarssjef Zulkifeli Mohd. Zin

Transportminister Hishammuddin Hussein (t.h.) og forsvarssjef Zulkifeli Mohd. Zin under dagens pressekonferanse i Malaysia.

Foto: EDGAR SU / Reuters

Azharuddin Abdul Rahman

Lederen for sivil luftfart i Malaysia, Azharuddin Abdul Rahman, sier han fortsatt har håp om å finne overlevende etter det savnede Malaysia Airlines-flyet.

Foto: Lai Seng Sin / Ap

– Vi har ennå ikke funnet noe spor etter flyet. Men vi gir aldri opp håpet og slutter aldri å tenke på de på pårørende, sier Malaysias transportminister Hishammuddin Hussein på en pressekonferanse om letingen etter det savnede flyet.

42 skip og 39 fly deltar nå i søket etter flight MH370 og de 239 passasjerene.

– Brunei og India har nå sluttet seg til letingen. Vi er nå 12 land som samarbeider om å finne flyet. Dette er helt ekstraordinært, sier Hussein.

Håper å finne overlevende

På pressekonferansen ble Hussein og lederen for sivil luftfart i Malaysia, Azharuddin Abdul Rahman, presset hardt av journalister som stilte spørsmål ved myndighetenes håndtering av søket.

– Jeg er uenig at det virker som om vi ikke har kontroll. Jeg mener vi har vært veldig systematiske og konsistente i hvordan vi har gått fram, uttalte Hussein.

Rahman mener det fortsatt kan være håp for å finne overlevende.

– Det kommer veldig an på hvor flyet befinner seg. Men det er jo selvfølgelig slik at hvis vi ikke finner verken flyet eller ferdskriveren så er det mange spørsmål som vil forbli ubesvarte, sier han.

– Alle innsjekkede var om bord

Det har også hersket forvirring omkring at det skal ha vært passasjerer som hadde billett til flyet, men som ikke var om bord.

Myndighetenes svar til dette var at det skal ha vært fire personer som hadde billett, men som aldri sjekket inn på flyet.

– Fire personer som ikke møtte opp ble erstattet med fire personer som sto på en standby-liste. Men alle som sjekket inn, var om bord på flyet, forklarte forsvarssjef Zulkifeli Mohd. Zin.

Vil likevel lete

Vietnamesiske myndigheter gjenopptar søket etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines i vietnamesisk farvann.

Onsdag morgen varslet vietnamesiske myndigheter at letingen etter flyet ville bli trappet ned. Men få timer senere kom kontrabeskjeden om at letingen etter flyet vil fortsette som normalt, og at søket utvides østover og sørover for flyets rute.

Avgjørelsen om at letingen fortsetter, ble tatt etter at vietnamesiske myndigheter hadde diskutert saken med malaysiske myndigheter, opplyser Vietnams viseforsvarssjef Vo Van Tuan til nyhetsbyrået DPA.

Tirsdag ble det i flere medier meldt at flyet hadde skiftet kurs og fløyet vestover i stedet for å fortsette på ruten mellom Kuala Lumpur og Beijing. Det ble også meldt at de siste signalene fra flyet ble fanget opp i Malakkastredet utenfor vestkysten av Malaysia. Opplysningene ble senere avvist av en malaysisk general.

Også Kina fortsetter søket og har kunngjort at de setter inn ytterligere to fly i letingen. Det er fortsatt et mysterium hva som har skjedd med flyet, som forsvant fredag.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt