NRK Meny
Normal

Gravde frem død 11-åring i Gaza-ruiner

Ny video viser en dramatisk leteaksjon etter to søstre som ligger i ruinene etter et angivelig israelsk bombeangrep. Bare én av dem ble funnet i live, den andre må begraves. I løpet av tre uker har mer enn 1300 palestinere blitt drept. Vi advarer mot sterke bilder.

En video på Youtube viser bilder av hjelpearbeidere som graver frem to unge jenter i ruinene i Gaza, angivelig etter et israelsk bombeangrep tirsdag.

Videoen ble først lastet opp av News Vice i går og viser at den ene jenten som blir funnet er død. Hun ble bare 11 år gammel, ifølge Watania Media Agency (WMA).

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Funnet død av hjelpearbeidere

Videoen viser også hjelpearbeidere som graver ut den overlevende jenten samtidig som hun skriker. Samtidig høres flere personer i bakgrunnen som ber og takker gud for at hun er i live.

Opptakene ble distribuert av palestinske medier. Angrepet rammet Jaffa Street i Gaza by. De to jentene skal ha sovet i samme rom og er søstre ifølge WMA.

Det var mannskaper fra den humanitære organisasjonen Røde Halvmåne Palestina som fant jentene etter å ha hørt skriking fra ruinene.

Onsdag har angrepene i Gaza fortsatt. AFP melder om at minst 90 palestinere skal ha blitt drept i israelske luftangrep. I tillegg melder samme byrå at tre israelske soldater skal ha dødd i kamper.

– Jeg kan bekrefte at vi har mistet tre soldater på Gazastripen, sier en talskvinne til AFP.

Nyhetsbyrået melder også om at ytterligere 15 israelske soldater skal ha blitt skadd da en vegg kollapset.

Les også: Satellittbilder viser voldsomme ødeleggelser i Gaza

Les også: «Mirakelbabyen» døde på Gaza

Les også: De bestemmer hvem som får leve og dø i Gaza

Mads Gilbert

FRIVILLIG: Den norske legen Mads Gilbert returnerer til Oslo etter drøyt to uker som frivillig i Gaza.

Foto: Privat

Nordmann hyllet

Etter drøye to uker i Gaza, landet den norske legen Mads Gilbert i kveld på Oslo lufthavn.

– Det er hjerteskjærende å se de likbleke og utmattede foreldrene som kommer hit med sårede barn i armene, har Gilbert tidligere fortalt om situasjonen.

– Jeg kjenner at jeg er veldig sliten, og kan bare begynne å forestille meg hvordan det må være å være en barnefamilie å sitte redd å vente på at noe skal skje. Det er ikke noe hyggelig å være her, la han til.

USA stemte nei til Israel-gransking

Før han dro ned for å arbeide ved Shifa-sykehuset skrev Gilbert en FN-rapport hvor han beskrev situasjonen for helsevesenet.

Siden konflikten eskalerte 8. juli skal over 1300 palestinere ha mistet livet. De fleste av de drepte har vært sivile. Et stort flertall av disse har vært barn. Til sammen 56 israelske soldater skal ha blitt drept i de første israelske angrepene.

Nylig vedtok FNs menneskerettighetsråd å granske Israel for mulige brudd på menneskerettighetene og krigsforbrytelser. Bare USA stemte mot resolusjonen som ble lagt frem av palestinerne.

Palestinere gråter ved ruinene av et hus som er ødelagt av israelske raketter i byen Khanyounis

MANGE DØDE BARN: Antall døde palestinere har passert 1300, ifølge nyhetsbyrået AFP. De fleste av de drepte er sivile. Mange av dem er barn. Israel har mistet 56 soldater i kamphandlinger på Gazastripen.

Foto: MOHAMMED SABER / Epa
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt