NRK Meny
Normal

Britisk popstjerne anklaget for seks overgrep på mindreårige

London (NRK): Den fallerte popstjernen Gary Glitter er anklaget for å ha forgrepet seg seksuelt på to jenter som bare var 12 og 14 år gamle. Alle overgrepene skal ha skjedd på 70 og 80-tallet. Anklagene kommer i kjølvannet av avsløringene om flere sexskandaler i BBC.

Gary Glitter på vei inn i retten

I dag kom Gary Glitter retten i London sammen med sin advokat.

Foto: Sang Tan / Ap

Gary Glitter, som var en av Storbritannias store stjerner på 70-tallet med over 20 millioner solgte plater og flere hitsingler, er i senere år mest kjent som pedofil og overgriper.

Glitter, som i virkeligheten heter Paul Francis Gadd, ble tilbake i 1999 fengslet for oppbevaring av flere tusen pornografiske bilder av barn. I 2005 ble han dømt til 3 års fengsel og deportasjon fra Vietnam, etter å ha blitt funnet skyldig i misbruk av to vietnamesiske jenter på 10 og 11 år.

En av Glitters store hits fra 70-tallet het «Leader of the gang». I dag ankom han kun sammen med forsvareren sin.

Første av flere arresterte

Den nå 70 år gamle Glitter er anklaget for å ha forgrepet seg på to jenter på under 12 og 14 år på slutten av 70-tallet, og begynnelsen av 80-tallet. Han skal ha skjenket den ene jenta full, slik at han senere kunne forgripe seg på henne.

Gary Glitter var den første av mange som ble arrestert etter at britisk politi i oktober 2012 igangsatte en svær aksjon («operasjon Yewtree») etter overgrepsavsløringene rundt den avdøde pedofile BBC-stjernen Jimmy Savile.

Flere profilerte stjerner er arrestert og siktet i forbindelse med aksjonen. Først nå i juni ble det klart at Glitter var tiltalt for overgrepene.

Gary Glitter i 1973

Gary Glitter var en av Storbritannias største popstjerner på 70-tallet.

Foto: AFP / AFP

Forgrep seg over lengre tid

Det første offeret var bare 12 eller 13 år da overgrepene skal ha skjedd, i 1977. Da var Gary Glitter på toppen av sin popkarriere. Han er tiltalt for til sammen fire overgrep mot jenta. Han skal ha gitt henne alkohol, slik at han deretter kunne voldta henne.

Den andre jenta var 13 eller 14 år, og Gary Glitter skal ha forgrepet seg på henne to ganger mellom høsten 1979 og desember 1980.

Begge to kontaktet selv Scotland Yard etter at Gary Glitter ble offentlig kjent som pedofil i 2012.

Gjemte seg bak hatt og solbriller

Da Gary Glitter ankom rettslokalet i morges, var han kledd i en beige dress, skjerf, hatt og med solbriller. Han valgte å beholde brillene på inne i rettslokalet. Da dommeren spurte hvorfor, forklarte forsvareren at det hadde medisinske årsaker.

Glitter selv, som er tiltalt under sitt fødenavn, snakket bare da han bekreftet navn, alder og adresse.

Selve rettssaken starter 3. juli.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt