Hopp til innhold

Finsk minister går av etter erotiske meldinger

"Hvordan hadde det vært å berøre deg med fingrene på en nattklubb?" var blant meldingene Finlands utenriksminister Ilkka Kanerva sendte til glamourmodellen.

Illka Kanerva og Johanna Tukiainen
Foto: Bildemontasje (NRK)

Kanerva har sendt rundt 200 tekstmeldinger med svært direkte invitter og seksuelle hentydninger til den 29 år gamle Johanna Tukiainen.

Skandaleminister

Kanerva sa først at han ikke hadde gjort noe galt og at SMS-ene bare var for å takke for hennes opptreden på hans 60-årsdag, men har siden innrømmet at det ikke var helt på sin plass.

13. mars ba Kanerva det finske folk om unnskyldning for at han hadde "feilvurdert situasjonen".

60-åringen har flere ganger vært i nyhetsbildet for ting som har lite med politikk å gjøre. Han har vært koblet til mange kvinner, men kommentatorene mente han hadde gått for langt da han i vinter begynte å kurtisere den 29-årige glamourmodellen og nattklubbdanserinnen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Johanna Tukiainen

Den finske utenriksministeren sendte rundt 200 meldinger til Johanna Tukiainen.

Foto: Tuomo Tenhunen / SCANPIX

- Fikk meldinger døgnet rundt

- Tekstmeldingene, rundt 200 totalt, begynte å tikke inn døgnet rundt, fortalte Johanna Tukiainen i et intervju på finsk TV. Hun sier det hele tiden var utenriksministeren som tok initiativet.

LES OGSÅ: "Hva har du under kjolen?"

LES OGSÅ: Kan trekke seg etter SMS-skandale

Finske medier beskriver meldingene som meldinger med "erotiske hentydninger".

I en av dem står det "Hvordan hadde det vært å berøre deg med fingrene på en nattklubb?", og en annen melding avsluttes med spørsmålet "Har du holdt hagen din i orden?"

Ilkka Kanervas tekstmeldinger til glamourmodellen

Tukiainen har i flere år figurert i den finske skandalepressen som medlem av dansegruppen Dolls. Hun har også vært med i en halvpornografisk versjon av nasjonaleposet Kalevala.

Vil trykke meldingene

Hun har lenge hatt et tett forhold til en journalist i et finsk kjendisblad, og det var til ham hun fortalte om sin kontakt med den finske utenriksministeren.

- Jeg vet at Ilkka Kanerva har holdt på på samme måte med andre kvinner, sa Tukiainen i TV-intervjuet.

En domstol i Helsingfors avslo i går Tukiainens krav om å stoppe offentliggjøring avtekstmeldingene. Kjendisbladet hvor journalisten hun kjenner jobber, har sagt at de vil trykke en del av meldingene i neste uke.

SISTE NYTT

Siste nytt