Normal

Gaddafi: – Vi vil knuse fienden

I en direktesendt tale tirsdag ettermiddag hevda Libyas leder Muammar Gaddafi at de utenlandske styrkene aldri vil vinne krigen mot Libya.

Muammar Gaddafi

– Det er mye bedre å dø enn å overgi seg, sa Gaddafi i talen.

Foto: MAX ROSSI / Reuters

I talen, som ble sendt direkte på den libyske statskanalen tirsdag ettermiddag, gjorde Gaddafi det klart at han vil knuse fienden.

– Denne krigen ble pressa på oss, og vil vil knuse fiendene våre, sa han i talen, ifølge EBU.

I et lydklipp som ble sendt på den statlige fjernsynskanalen 13. mai sa Gaddafi at han oppholder seg på et sted der bomber ikke kan nå ham.

– Vi ønsker døden velkommen

Gaddafi slo fast at han aldri vil forlate hjemlandet og hovedstaden Tripoli. Han hevdet samtidig at det er mye bedre å dø enn å overgi seg.

– Vi har bare ett valg: vi må bli i landet enten vi er døde eller levende, sa han i talen, som var retta mot regimets tilhengere.

Gaddafi ba tilhengerne samle seg i og rundt hovedkvarteret hans i Tripoli til tross for intensiverte NATO-angrep tirsdag ettermiddag.

– Vi vil aldri gi opp. Vi ønsker døden velkommen, for martyrdøden er en million ganger bedre, sa han i den lydoverførte talen.

Gaddafi hevda samtidig at de utenlandske styrkene aldri vil greie å vinne krigen mot Libya. Han opplyste at han snart er klar til å sende ut mellom 250.000 og 500.000 væpna libyere for å rense landet for væpna gjenger.

– 31 drept i NATO-angrep

NATO har de siste dagene trappa opp angrepene mot Libya, og har gjort det klart at de ikke stopper angrepene før Gaddafi trekker seg.

Tirsdag kveld fortsatte luftangrepene mot den libyske hovedstaden Tripoli. Den libyske regjeringa opplyser at 32 personer er drept i til sammen 60 Nato-angrep, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Ifølge talsmann Mussa Ibrahim i den libyske regjeringa er dette et av de kraftigste angrepene siden luftkrigen starta i midten av mars.

Obama: – Kun snakk om tid

På en felles pressekonferanse tirsdag sa Tysklands forbundskansler Angela Merkel og USAs president Barack Obama at presset mot Gaddafi vil fortsette å øke helt til den libyske lederen trekker seg.

– Jeg tror det kun er snakk om tid før Gaddafi går av, sa Obama, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt