Hopp til innhold

– Støtten hjemmefra betyr alt for min moral

Joshua French sier han har fått nytt pågangsmot etter dagens møte med Norges spesialutsending til Kongo Kai Eide.

Joshua French i fengselet i Kisangani

Joshua French var i dag i møte med Norges spesialutsending Kai Eide på cella i Kinshasa. (Arkivbilde).

Foto: Thomassen / Scanpix

Eide kom i dag til Kinshasa hvor han på oppdrag for det norske utenriksdepartementet skal forsøke å få norsk-engelske Joshua French ut av fengselet.

French har ble for få dager siden tiltalt for å ha drept cellekameraten og meddømte Tjostolv Moland. Det skjedde til tross for at Kripos som deltok i obduksjonen av Moland ikke fant noe som tydet på noe kriminelt.

– Får en vanskelig jobb

Joshua French sier til NRK at han synes dagens introduksjonsmøte med Eide var svært hyggelig.

– Han forklarte hva han ønsker å gjøre. Men siden han nettopp har ankommet landet må han få tid til å sette seg inn i sakene, sier French til NRK.

Han tror Eide har en vanskelig jobb foran seg.

– Det er det ingen tvil om. Det er utrolig vanskelig å jobbe i dette landet. Når man blander politikk med forskjellige interessegrupper og justis. Det er en kombinasjon som er helt utrolig vanskelig, men jeg har tro på at saken med tiden vil løse seg, sier French.

– Alt dreier seg i grunn om overbevisning og ordets makt.

Betyr alt for moralen

French mener det er i kongolesiske myndigheters egen interesse å få en snarlig løsning i saken.

– Saken blir mer og mer kjent i andre land. For hver ny ting som drar ut saken, så viser det dessverre en inkompetanse og egeninteresser som blir så opplagte at det ødelegger imaget for resten av folket her som ønsker å gjøre en god jobb for landet sitt, sier French.

French sier at Eides arbeid i Kongo og støtten fra norske myndigheter har styrket moralen hans.

– Det handler ikke om hvor nær eller fjern en løsning er, men bare det å vite at man har støtte hjemmefra gjør hele forskjellen. Da er det så mye lettere å holde ut mine praktiske og daglige utfordringer når jeg vet at jeg har noen som oppriktig ønsker meg vel, sier French.

SISTE NYTT

Siste nytt