Fransk terrormistenkt tok «selfie» med offeret

Etterforskere jakter på mottakeren av et grotesk bilde den mistenkte tok av seg selv og mannen han halshogde i går.

FRANCE-BLAST/ A French Gendarme blocks the access road to the Saint-Quentin-Fallavier industrial area

Etterforskerne har ikke fått den mistenkte i tale og vet ikke om han har jobbet alene, men prøver nå å finne ut hvem han sendte bildet av ugjerningen til.

Foto: EMMANUEL FOUDROT / Reuters

Mannen som er mistenkt for å ha drept sin egen sjef i det Frankrike kaller et terrorangrep i går, skal ha sendt et bilde via WhatsApp til et kanadisk telefonnummer.

Franske etterforskere arbeider med å få identifisert mottakeren, melder Ap.

Så langt har de ikke klart å bekrefte rapporter fra ulike medier, om at det gjelder en person som nå er i Syria, der terrorgruppen Den islamske staten (IS) har inntatt områder.

Bildet skal vise den mistenkte sammen med det avkappede hodet til forretningsmannen, skriver AFP.

Blir avhørt

WhatsApp er en internasjonalt mye brukt meldingstjeneste, som er eid av Facebook.

Den mistenkte gjerningsmannen blir nå avhørt av fransk politi, som tidligere har hatt ham i søkelyset fordi de mente at han kunne være radikalisert.

Etter å ha drept forretningsmannen, og hengt hodet hans opp på et gjerde, kjørte han lastebilen rett inn i et lager med farlig gass, sannsynligvis for at både fabrikken Air Products, og han, skulle eksplodere.

Air Products er et amerikansk eid selskap, som har en fabrikk i Saint-Quentin-Fallavier, rundt fire mil fra Lyon.

Brannmenn skal ha klart å stanse mannen da han prøvde å åpne flasker med aceton, trolig fordi han ønsket en større eksplosjon.

Mintes offeret

Ingen gruppe har tatt ansvar for handlingen, som kan ha vært inspirert av metoden terrorgruppen IS bruker, for å vise verden sin råskap.

Franske myndigheter mener at den mistenkte tidligere har hatt bånd til den radikale Salafist-gruppen.

Den pågrepne nekter så langt å snakke med etterforskerne, som ikke har klart å finne et konkret motiv eller en mulig utenlandsk kobling til ugjerningen.

Også mannens kone og søster er pågrepne.

Flere hundre mennesker samlet seg i dag for å minnes den 54 år gamle forretningsmannen som ble henrettet. De husket ham som en mild og ydmyk mann som var aktiv i lokalmiljøet i forstaden til Lyon.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt