Flyktningetelt tok full fyr

Onsdag formiddag brant det i en teltleir i den slovenske byen Brezice på grensen til Kroatia. Samtidig befinner det seg over tusen flyktninger på grensen mellom de to landene.

Brann i Brezice, Slovenia

Tv-bilder fra nyhetsbyrået Ap viser det brenne i en midlertidig flyktningleir i byen Brezice, hvor flyktningene oppholder seg før de reiser videre mot Østerrike.

Flere flyktningtelt skal ha tatt fyr og bildene viser mye svart røyk stige opp fra området. Foreløpig er det ukjent hva som forårsaket brannen og om noen ble skadd, skriver Ap.

Mer enn tusen flyktninger har blitt sent til den slovenske grensen med tog, og onsdag ble de satt av i nærheten av grensen i Kroatia.

Brann- og redningsselskapet jobber nå med å få slukket brannen.

90.000 gjennom Kroatia

Natt til tirsdag forrige uke stengte Ungarn grensen mot Serbia, og innførte samtidig unntakstilstand i grenseområdene. Dermed har det som har vært inngangsporten til EUs grenseløse schengen-område på kort tid blitt langt vanskeligere å forsere for den store strømmen av flyktninger som hver dag setter kursen mot Europa.

Torsdag forrige uke ble gjerdet også mellom Ungarn og Kroatia ferdig, og statsminister Viktor Orbán gjorde det klart at grensen skulle stenges totalt.

Bare de to siste ukene har over 90.000 flyktninger og migranter reist gjennom Kroatia og videre til andre land i Vest-Europa, opplyser kroatisk politi. Bare fem personer er fortsatt igjen i flyktningleirene i landet, ifølge Kroatias innenriksminister.

Tirsdag satte også Slovenia inn militære styrke for å hjelpe flyktninger på vei til Nord-Europa før vinteren, etter at slovenske regjeringen åpnet opp for at også soldater kan patruljere langs den 670 kilometer lange grensen, skriver The Guardian.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt