NRK Meny
Normal

Det militære er satt inn mot flyktninger

Ungarn setter inn væpnede, militære kjøretøy mot demonstrerende flyktninger ved grensen til Serbia. To barn og 20 politifolk er blant de sårede i kraftige sammenstøt.

politiet bruker vannkanoner mot flyktninger p grensen mellom Serbia og Ungarn

Hundrevis av politifolk, og antiterrorpoliti i pansrede kjøretøy presser flyktninger bakover ved grenseovergangen Roszke mellom Serbia og Ungarn, melder nyhetsbyrået Reuters.

Tre væpnede militære kjøretøy av typen Humvees ble onsdag kveld satt inn mot de demonstrerende flyktningene.

Flyktningene samlet seg på motsatt side av gjerdet som er bygd av den høyreorienterte ungarske regjeringen, for å holde flyktningene unna Ungarn.

Politifolkene brukte både tåregass og vannkanoner for å spre flyktningene, som demonstrerte voldsomt mot gjerdet som Ungarn har satt opp på grensen til Serbia for å hindre flyktningene å komme inn i landet på sin vei nordover.

20 politifolk skal være skadet i opptøyene, ifølge regjeringskilder i Ungarn.

HUNGARY-EUROPE-MIGRANTS

Ungarsk politi bruker tåregass og vannkanoner mot flyktninger som demonstrerer mot gjerdet.

Foto: SANDOR GEMESI / Afp

Demonstrerer mot gjerdet

Hundrevis av flyktninger og migranter er samlet i håp om å få reise videre inn i EU. Ifølge politiet var det aggressive flyktninger som forsøkte å bryte gjennom gjerdet, som var årsaken til at de tok i bruk tåregass og vannkanoner.

En FN-ansatt som er til stede, sier at over 100 politifolk ble satt inn.

Flyktningene skal være utstyrt med rør og kjepper, og de kaster ting på politifolkene, ifølge en talsperson for myndighetene, skriver Reuters.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt