NRK Meny
Normal

Flere tusen evakuert fra flyktningleir

Rundt 2.000 personer er evakuert fra den palestinske flyktningleiren Yarmouk i Damaskus etter at opprørsgruppen Den islamske staten (IS) inntok store områder i bydelen.

Yarmouk

400 familier skal være evakuert fra Yarmouk i Damaskus etter at IS rykket inn denne uken. På dette bildet fra 11. mars i år venter befolkningen på den første forsyningen av nødhjelp på nær fire måneder.

Foto: STRINGER / Reuters

– Rundt 400 familier, omtrent 2.000 personer, kunne fredag og lørdag forlate leiren via to sikre veier til Zahira-distriktet, som kontrolleres av hæren, sier Anwar Abdul Hadi i den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO.

Abdul Hadi sier syrisk styrker hjalp til med evakueringen, som skjedde mens palestinske styrker kjempet for å holde tilbake IS-krigere, som har inntatt store deler av leiren.

Tønnebomber over Yarmouk

Regjeringsstyrkene har beskutt Yarmouk og sluppet tønnebomber over bydelen etter at jihadistene startet sitt angrep, sier eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

  • Les:

Flyktningleiren for palestinske flyktninger har i praksis blitt en bydel i den syriske hovedstaden. Flesteparten av de over 150.000 innbyggerne har forlatt hjemmene sine, men fortsatt bor det 18.000 sivile i den 2 kvadratkilometer store leiren.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt