Sju drept etter oppgjør i USA-fengsel

Sju fanger ble drept og minst 17 fanger ble skadet under voldsomme slåsskamper i et høyrisikofengsel i South Carolina.

Piggtråd og vakttårn ved Lee Correctional Institution i Bishopville, South Carolina

TØFFE FORHOLD: Lee Correctional Insitution i South Carolina har hatt flere episoder de siste månedene med dødelig utfall.

Foto: Sean Rayford / AP

Det er ikke kjent hva som startet bråket, men det skal ha vart i nærmere åtte timer før fengselsbetjentene fikk kontroll skriver delstatens fengselsmyndigheter på Twitter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Fanger fra tre ulike avdelinger skal ha vært involvert i bråket skriver nyhetsbyrået AP. Fengselsbetjentene fikk etter hvert assistanse fra blant annet lokalt politi, brannvesenet og helsevesenet.

Ingen av fengselets ansatte ble skadet opplyser fengselets talsmann Jeffrey Taillon ifølge CNN.

Laster Twitter-innhold

Fengselet ved navn Lee Correctional Institution ligger i Bishopville i delstaten South Carolina. Dette er det største fengselet i delstaten og er et såkalt høyrisikofengsel. Blant de rundt 1500 fangene finnes noen av delstatens farligste.

Flere voldsepisoder

Nettavisen The State skriver at en fengselsbetjent ble holdt som gissel i nesten halvannen time i mars etter at fanger tok kontroll over en sovesal. Betjenten slapp unna uten alvorlige skader.

Det samme nettstedet rapporterer at en fange ble drept av en annen fange i en slåsskamp i februar. I oktober ifjor ble en fange drept med kniv, og i juni samme år ble en fange drept i en slåsskamp.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt