Normal

Fjernet belte fra antatt bombemann

Sprengstoffeksperter brukte fredag kveld fjernstyrte roboter til å fjerne en «pakke» med mulige eksplosiver fra den antatte bombemannen i København. Mannen er nå fraktet til sykehus.

Video Bomberobot på vei inn i parken

KLIKK FOR Å SE VIDEO: En fjernstyrt bomberobot sendes inn i Ørstedsparken i København, hvor den skal fjerne mulige eksplosiver fra den antatte bombemannen.

Ved hjelp av roboten, som er utstyrt med kamera og fjernstyrtsaks, fjernet sprengstoffekspertene det svarte beltet mannen hadde rundt magen, ifølge dansk TV2.

Roboten, som kalles «Rullemarie» på dansk, skjøt deretter på beltet. Det var mistanke om at beltet inneholdt sprengstoff, men det eksploderte ikke.

Mannen, som fredag lå i Ørestedsparken i timesvis, fikk legehjelp og ble deretter sendt til traumesenteret ved Rigshospitalet.

LES OGSÅ: Ville sprenge seg selv i luften på hotell i København

(Saken fortsetter under bildet)

Maskin på vei inn i København-park

Ammunisjonsryddere fra det danske forsvaret har sendt inn to fjernstyrte roboter, såkalte «Rullermarier» til parken.

Stor aksjon

Mannskaper fra politiet, politiets etterretningstjeneste og deres aksjonsstyrke, samt ammunisjonsryddere fra det danske forsvaret jobber sammen i aksjonen i parken.

Politiet i København opplyser til nyhetsbyrået at de holder på å bekrefte identiteten til mannen. De er nå i kontakt med hjemlandet hans.

Det vil ta mellom tre og fem timer før politiet er ferdig med undersøkelsene på Hotel Jørgensen, hvor eksplosjonen skjedde fredag. Det opplyser politiet til Danmarks Radios utsendte på stedet.

LES OGSÅ: Dansk politi: – Vi tar eksplosjonen alvorlig

Politiet vil undersøke om noen «etterlatte gjenstander» har noe med saken å gjøre.

De evakuerte gjestene fra Hotel Jørgensen sitter i en buss innenfor det avsperrede området, hvor de venter på å kunne komme tilbake til hotellet, ifølge politiet.

Video Omringet i park i København

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Politiet pågrep like før klokken 16 mannen, og la ham i bakken. Siden har politiet omringet ham i en park ved hotellet i København.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt