Fem tiltalt for gigant-kredittsvindel

Fire russere og en ukrainer er tiltalt for å ha svindlet mer enn 160 millioner kredittkort.

fishman

STØRSTE I USA: – Dette er den største hackingsaken som har vært oppe for retten i USA noensinne, sier aktor Paul Fishman i svindelsaken da tiltalen ble kjent torsdag.

Foto: Reuters

Det er amerikansk rettsvesen som har satt de fem mennene under en tiltale som omtales som en av historiens verste kredittkort-svindelsaker.

Ifølge det russiske nettstedet Russia Today (RT) har fire russere og en ukrainer sammen dannet det som omtales som en sofistikert hacking-organisasjon, som har ført til at en rekke store konsern og privatperoner har gått på store økonomiske tap. Svindelen skal ha pågått over syv år.

Flere hundre millioner dollar

Da tiltalen ble offentliggjort torsdag av rettsmyndighetene i Newark, New Jersey, omtalte aktor Paul Fishman saken på denne måten, ifølge RT:

– Dette er den største hackingsaken som har vært oppe for retten i USA noensinne.

Hackerne har ifølge tiltalen infiltrert nettverkene til flere dusin amerikanske og internasjonale selskaper, blant annet NASDAQ, Visa Inc og 7-eleven. Slik skal de ha skaffet seg tilgang til rundt 160 millioner kredittkortnummer, som igjen ble solgt videre til et mellomledd som distribuerte dem videre til en tredjepart.

Da hadde kredittkortnumrene blitt overdratt til et nytt kort, slik at kortene kunne brukes som vanlig. For å tallfeste størrelsen på svindelen, viser tiltalen ifølge RT til at tre store firmaer til sammen ble svindlet for hele 330 millioner dollar.

SISTE NYTT

Siste nytt