Fem til sykehus, to alvorlig skadd etter bussvelt i Sverige

En norsk buss fra Oslo til Stockholm, med turister fra Myanmar, har kjørt av veien på E18 utenfor Örebro i Sverige.

En turistbuss med 19 passasjerer om bord har veltet på E18 utenfor Örebro. Bussen kom fra Oslo og var på vei til Stockholm. Så langt har åtte personer blitt sendt til sykehus.

En turistbuss med 19 passasjerer om bord fra Myanmar har veltet på E18 utenfor Örebro. Bussen kom fra Oslo og var på vei til Stockholm. Så langt har fem personer blitt sendt til sykehus.

Flere av passasjerene om bord i bussen er skadd. Fem er sendt til sykehus, to er alvorlig skadd, ifølge universitetssykehuset i Örebro.

Politiets innsatsleder på stedet opplyser til Expressen at det var turister fra Myanmar som var om bord på bussen.

– Det er ukjent skadeomfang, og jeg kjenner heller ikke til hvilken aldersgruppe disse er i, sier vaktleder for politiet Jens auf der Heide til NRK.

Norsk buss kjørte av veien i Sverige

Norsk buss kjørte av veien i Sverige

Foto: Kicki Nilsson/tt Nyhetsbyrän / NTB scanpix

Passasjerer i sjokk

– Elleve personer ble fraktet til legevakten i Örebro for en sjekk. Det er folk som er i sjokk, sier vaktleder for politiet, Jens auf der Heide.

Bussjåføren har kommet fra hendelsen uskadd.

– Han er i sjokk, men uskadd, forteller Jens auf der Heide i politiet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 09.22 lørdag formiddag.

I tillegg til bussjåføren var det 19 passasjerer om bord i bussen, som av ukjent grunn kjørt ut av veien. Bussen har veltet på siden ut i en grøft mellom Berglunda og Adolfsberg, i retning mot Västerås og Stockholm.

Det er så langt ikke kommet opplysninger om hvilket reiseselskap bussen tilhører.

Trafikken i området blir omdirigert. Politiet vet enda ikke hvorfor bussen har kjørt av veien og beslaglegger bussen for videre undersøkelser.

– Vi kommer til å forsøke å finne ut hva som har hendt, når vi har fått kontroll på alle som er skadet, sier Jens auf der Heide i politiet. Vi kommer til å ta en teknisk undersøkelse på stedet, sier Jens auf der Heide til NRK.

Laster kart, vennligst vent...

Bussen kjørte av veien på E18 mellom Berglunda og Adolfsberg, sør for Örebro.

SISTE NYTT

Siste nytt