Fem omkom i flystyrt på Malta

Fem franske statsborgarar mista livet då eit småfly styrta på Malta. Dei fem var tenestemenn som skulle overvake menneske- og narkotikasmugling.

Ed Degaetano satt i naboflyet da et småfly styrtet like etter avgang i Luqa på Malta. Ingen av passasjerene ombord skal ha overlevd, skriver lokale medier.

FLYSTYRT: Ed Degaetano sat i naboflyet då eit småfly styrta like etter avgang i Luqa på Malta.

​Tomotorsflyet av typen Metroliner styrta like etter avgang frå den internasjonal flyplassen i Luqa, melder Times of Malta.

Eit augevitne seier at flyet tok av og steig, før det plutseleg bikka over til høgre side og styrta rett ned i bakken.

Bilete viser at ei tjukk røyksøyle steig opp frå det brennande vraket. Eit anna augevitne fortel at flyet tok fyr like etter styrten, og at det var lite igjen av flyvraket.

Ved hjelp av eit kamera på dashbordet filma Laurent Azzopardi styrten frå bilen sin.

Dei fem personane som omkom var alle franske. I ei fråsegn stadfestar flyplassen at ingen om bord i flyet har overlevd styrten.

Dei fem som var om bord skulle delta i en fransk tollaksjon som har pågått i fem månadar.

Dei skulle overvake ruter som blir brukte av migrantar og narkotikasmuglarar for å kome seg til Europa, opplyser franske styresmakter til AP.

Laster Twitter-innhold

Det kom tidleg melding om at flyet var leigd inn frå Luxembourg, og at det vart brukt av EUs grensebyrå Frontex.

Desse opplysingane vart raskt avviste av Frontex, som skriv på Twitter at ingen av dei som var om bord i flyet jobba for dei.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt