NRK Meny
Normal

Elleve opprørere drept i Libya

Gaddafis styrker har drept elleve opprørere i byen Misrata i Libya.

Ødelagte bygninger i Misrata

Ei kvinne går forbi de ødelagte bygningene i Misrata sammen med sine barn i forrige uke.

Foto: GIANLUIGI GUERCIA / Afp

Elleve opprørere ble drept da styrker lojale mot Muammar Gaddafi skjøt mot mål vest for byen Misrata i Libya, melder nyhetsbyrået AFP. Flere av de drepte er brakt til sykehuset al-Hekma i Misrata.

Minst 57 personer ble såret i sammenstøtet.

– Elleve mennesker ble drept og 57 såret, nesten alle var sivile, forteller en opprørskilde på telefon fra Misrata til AFP.

Det er ikke kjent hvor mange av de sårede som er opprørssoldater og hvor mange som er sivile. Tilstanden til flere av de sårede skal være alvorlig.

– Militært sterke

Opprørerne tar kontroll over stadig flere områder i Libya, og blir beskrevet som sterke militært. Opprørsstyrkene har nå fått kontroll over den østlige tredjedelen av Libya og enkelte områder vest i landet. Men de har ennå ikke greid å skape et militært gjennombrudd som åpner veien for en offensiv mot Tripoli.

Frankrikes forsvarsminister Gerard Longuet sier at opprørne er så sterke militært at de ikke lenger trenger å motta våpen fra vestlige fly.

– De har større kapasitet til å organisere seg politisk og militært, men foreløpig ikke ved hjelp av et stabilt, sentralisert system, sier han til AFP.

Tomt for mat

Titusenvis av innbyggerne som bor i Libyas vestlige fjellregioner begynner å bli tom for mat. De er nå fullstendig avhengig av matrasjoner fra hjelpeorganisasjoner for å overleve, opplyser FN-organisasjonen Verdens Matprogram til AFP.

En FN-gruppe som besøker regionene denne uka melder at matsikkerhet er et stort problem for menneskene som bor i fjellregionene.

– Folk er helt avhengige av matrasjoner for å overleve, sier Emilia Casella, talsmann for FNs matprogram, til AFP.

FN-gruppa reiste til Nalut, Wazin, Jadu og Zintan, og fant bare to kyr på sin befaring. Ingen sauer eller geiter var å se.

– Folk har solgt hele husdyrbestanden sin, eller spist den, forteller Casella. Hun er bekymra for kostholdet til folk som bor i de berørte regionene, nå som de er tomme for både kjøtt, egg og fisk.

Organisasjonen er nå i gang med hjelpetiltak. Foreløpig har 125.000 av de mest sårbare menneskene mottatt hjelp.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt