Eksilgruppe: Minst 33 drept i USA-ledet angrep mot skole

Minst 33 mennesker er drept i et luftangrep mot en skolebygning vest for IS-byen Raqqa, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Pentagon vil nå undersøke påstandene.

Laster kart, vennligst vent...

Ifølge eksilgruppen er det den USA-ledede koalisjonen som står bak luftangrepet mot skolebygget, som i dag benyttes som et senter for omplasserte mennesker.

Bygget som er angrepet, ligger sør for den IS-kontrollerte landsbyen al-Mansoura i Raqqa-provinsen, nord i landet.

– Vi kan bekrefte at 33 mennesker er drept. De var fordrevne sivile fra Raqqa, Aleppo og Homs, sier SOHRs leder Rami Abdel Rahman til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge Rahman skjedde angrepet natt til tirsdag, og det graves fortsatt ut døde fra ruinene.

– Bare to mennesker er hentet ut i live, sier Rahman.

Aktivistgruppen «Raqqa slaktes i stillhet», har lagt ut et bilde av skolebygningen. Bildet er lagt ut på Twitter i går. De hevder at det bodde 50 omplasserte familier i bygningen.

Etterforsker hendelsen

En talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet bekrefter at de har gjennomført flere angrep i nærheten av Raqqa, ifølge AFP.

– Den USA-ledede koalisjonen vil nå undersøke påstandene om at sivile liv gikk tapt, opplyser talsmannen.

Både den USA-ledede koalisjonen, Russland og Syrias egne regjeringsstyrker gjennomfører flyangrep i IS-kontrollerte syriske områder.

Laster Twitter-innhold

– 50 familier

Meldingen om angrepet kommer mindre enn en uke etter at USA ble anklaget for å ha bombet en moské og drept nærmere 50 mennesker i Aleppo-provinsen. Det amerikanske militæret erkjente å ha bombet en bygning like i nærheten, men hevdet at moskeen ikke ble ødelagt.

Den London-baserte eksilgruppa SOHR, baserer seg på informasjon fra et nettverk av kilder på bakken i Syria. Ifølge SOHR har minst 116 sivile, inkludert 18 barn og 23 kvinner, mistet livet i det de hevder er angrep fra koalisjonen i løpet av de siste to ukene.

Det syriske nyhetsbyrået SANA har også rapportert om angrepet, og beskylder den USA-ledede koalisjonen for å stå bak.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt