Drap på trebarnsfar utløste voldelige demonstrasjoner i London

Trebarnsfar Mark Duggan døde momentant etter at han ble skutt av politi i London torsdag. Drapet har utløst massive demonstrasjoner.

Mark Duggan ble skutt av politiet

Da politiet skulle arrestere 29 år gamle Mark Duggan, ble han skutt og drept etter en dramatisk skuddveksling mellom de to partene.

Foto: Facebook

Etter at Duggan ble skutt i baksetet av en taxi i forbindelse med at politiet forsøkte å arrestere 29-åringen nord i London torsdag, har det brutt ut voldelige demonstrasjoner i den nordlige delen av London.

Et hundretalls demonstranter gikk amok utenfor politistasjonen i bydelen Tottenham.

Folk gikk til angrep på politipatruljer på stedet, satte fyr på kjøretøyer og ramponerte og plyndret flere butikker i området.

26 politibetjenter såret, og åtte ble sendt til sykehus. En politibetjent skal pådratt seg hodeskader.

Video 3ef9fdf9-7725-49fe-9ce6-41f95b57d08f.jpg

SE VIDEO: Flere bygninger ble ødelagt av brann etter opptøyene i London.

Reddet av politiradioen

En politibetjent slapp unna dramaet med livet i behold da en av kulene traff mannens politiradio. Han ble sendt til sykehus etter episoden, men ble utskrevet kort tid etter, melder guardian.co.uk.

Independent Police Complaints Commission (IPCC), som etterforsker skyteepisoden, sier kulen som traff politiradioen og en håndpistol som ble funnet på stedet, er sendt til tekniske undersøkelser.

IPCC-kommisær, Rachel Cerfontyne, sier at denne typen skuddvekslinger som blir utført av politiet, er svært sjeldne, og at de naturlig nok kan skape bekymring og opprør i lokalsamfunnet.

Video 38759c50-56d8-4a38-b8ed-56348a11bc8d.jpg

SE VIDEO: Butikker ble plyndret i de voldsomme demonstrasjonene.

Kjenning av politiet

Mark Duggan ble skutt av politiet

Duggan skal være en tidligere kjenning av politiet, ifølge flere utenlandske medier.

Foto: Facebook

Den avdødes kjæreste, Semone Wilson, sier til guardian.co.uk at hun mottok en melding fra Duggan kort tid før han ble skutt.

– Han sendte en melding fra sin BlackBerry hvor han skrev: «Politiet forfølger meg.» Det er det siste vi hørte fra ham, sier Wilson.

Ifølge nettavisen dailymail.com, var avdøde Mark Duggan en kjenning av politiet. Han skal være fra det belastede området Broadwater Farm Estate i Tottenham.

– Jeg er sjokkert

Beboere i området skal ha hørt tre skudd under episoden, skriver avisen.

Parlamentsmedlem David Lammy besøkte åsstedet. Han er bekymret over skuddepisoden.

– Jeg er sjokkert over denne nyheten. Dette utløser angst blant befolkningen, men jeg ber om at folk bevarer roen, sa Lammy til The Guardian fredag.

– Det er viktig at vi forholder oss rolig slik at etterforskningen kan komme i gang, sa han.

Distriktssjef i politiet Stephen Watson, sier at politiet var klar over de økte spenningene, men at de ikke hadde noen indikasjoner på at ting kom til å utarte seg slik de gjorde.

– Samfunnet i Tottenham og Mark Duggans familie og venner trenger å vite hva som skjedde torsdag ettermiddag da Mark mistet livet sitt, sier han.

Video Voldsomme opptøyer i London

SE VIDEO: Voldsomme opptøyer i London

SISTE NYTT

Siste nytt

Ny tribunekollaps – to døde

To mistet livet og 132 ble skadd da en tribune kollapset i en synagoge ved Jerusalem, melder AP. Synagogen skal ha vært under oppussing.