Hopp til innhold

Dove beklager «rasistisk» reklamekampanje

Etter flere sterke reaksjoner på sosiale medier om at reklamekampanjen deres fremstår rasistisk, har Dove nå trukket tilbake reklamen.

Dove

KAMPANJE: I Dove sin reklamekampanje er nå fjernet fra Facebook.

Foto: Skjermdump av reklame

Lørdag publiserte Dove en reklamekampanje med et bilde av en mørkhudet kvinne som kler av seg og blir forvandlet til en lyshudet kvinne, angivelig etter å ha brukt Dove sin dusjsåpe.

Bildet har skapt sterke reaksjoner på sosiale medier og flere har varslet at de vil boikotte merket.

Laster Twitter-innhold

Den amerikanske makeupartisten Naomi Blake, som har artistnavnet Naythemua, skriver på Facebook at kampanjen sier noe om hva som anses som vakkert i USA.

– Doves markedsførere burde ha visst bedre, skriver hun.

Saken er omtalt i flere utenlandske medier.

Trakk tilbake kampanjen

Søndag trakk Dove tilbake reklamekampanjen og fjernet bildet på Facebook og annet relatert innhold.

I en Twittermelding skriver såpemerket at de angrer dypt på bildet, som de beskriver at: «ikke klarte å representere fargede kvinner på en omtenksom måte».

Laster Twitter-innhold

– Dette er ikke noe som representerer mangfoldet av «ekte skjønnhet», som er noe Dove er lidenskapelig opptatt av. Dette burde ikke ha skjedd, skriver hudpleieprodusenten i en pressemelding.

Kritikk

Dove har tidligere fått kritikk for å ha rasistisk reklame.

I 2011 brukte såpemerket før og etterbilder som plasserte tre kvinner med ulik hudfarge på rekke hvor det kunne se ut som om reklamen hintet til at kvinnen med lysest hud ville være sluttresultatet etter bruk av en bodylotion.

Laster Twitter-innhold

I 2015 kom Dove i søkelyset etter å ha produsert en selvbruningskrem, der det var annonsert at kremen var til bruk på «normal til mørk hud».

Hudpleiemerket Dove har brukt slagordet «ekte skjønnhet» siden 2004.

SISTE NYTT

Siste nytt