Hopp til innhold

Dømt til åtte år for helikopter-ran

Tre av sju ranere som ble dømt for helikopter-ranet i Sverige høsten 2009, fikk strengere straffer etter dom i ankesaken onsdag ettermiddag.

Ranere i Stockholm slo til med helikopter

Med dette helikopteret, sprengstoff og slegger tiltvang ranerne seg penger fra pengetransportsentralen.

Foto: SCANPIX SWEDEN / REUTERS

I dag falt dommen i ankesaken mot de sju som er tiltalt for det spektakulære helikopterranet i Sverige i september 2009.

Den 35-årige piloten og 31-åringen som var inne i verdisentralen får utvidet straffen fra tingmannsretten med ett år. De ble i Svea lagmannsrett i dag dømt til åtte års fengsel for grovt ran, skriver Svenska Dagbladet.

En 39 år gammel mann, omtalt som hjernen bak ranet, fikk også utvidet fengselstraffen og ble dømt til fire års fengselsstraff for medvirkning.

To andre menn, 34 og 38 år, får sin straff fastsatt til to og ett år fengsel. Den første personen ble dømt for medvirkning til grovt ran og den andre personen er dømt for å ha gitt piloten alibi.

Dommen fra lagmanssretten er gode nyheter for statsadvokaten som håpet på skjerpede straffer i forkant av domavsigelsen.

– At ranet var så ekstremt godt planlagt bør veie tungt i skjerpende retning. Hvordan skal samfunnet ellers kunne forsvare seg mot forbrytelser som dette, sier statsadvokat Leif Görts til NTB.

Aktoratet mente flere av dommene var for milde, og anket. Også flere av de dømte anket sine dommer, som de mente var for strenge.

Millioner av kroner sporløs forsvunnet

Ranerne slo til den 23. september 2009, mot sikkerhetsselskapet G4S' anlegg i Västberga sør i Stockholm. Fra hvite helikoptre firte tre av ranere seg ned til taket på en verditransportsentral. De tok seg inn i bygningen ved hjelp av sprengstoff og forsvant.

Ransutbyttet var på 39,1 millioner svenske kroner. Politiet har bare funnet det som kan være en mindre del av ransutbyttet.

NETT-TV: Helikopter-ranet som vakte internasjonal oppsikt

Video Her bryter tyvene seg inn i G4S-anlegget

SISTE NYTT

Siste nytt