Hopp til innhold

Demokrater langer ut mot våpenlobbyen etter skytemassakren i Texas

Minst 20 mennesker ble drept i skytemassakren i El Paso i Texas. Demokratiske presidentkandidater raser og gir den amerikanske våpenlobbyen skylden.

Folk samles i Mexico og går med lys for de tre meksikanerne som ble skutt i El Paso.

Folk samles i Juarez, Mexico, natt til søndag og viser sin støtte til tre meksikanske statsborgere som ble drept under skytingen i El Paso.

Foto: Christian Chavez / AP

Bernie Sanders, en av Demokratenes presidentkandidater, er en av dem som har uttrykt sin frustrasjon etter skyteepisoden ved et kjøpesenter i El Paso i Texas.

Bernie Sanders

Presidentkandidat Bernie Sanders er en av dem som langer ut mot våpenlobbyen etter skytingen i Texas.

Foto: Ethan Miller / AFP

– Over hele verden ser folk mot USA og lurer på hva som skjer. Hva er situasjonen når det kommer til mental helse i USA, når man gang på gang på gang ser slike ubeskrivelige skrekkhendelser, sa Sanders til pressen lørdag.

Han skylder på den amerikanske våpenlobbyen National Rifle Association (NRA) og deres allierte i Kongressen etter masseskytingen ved et kjøpesenter i El Paso lørdag formiddag.

Tidligere visepresident Joe Biden, en av de andre kandidatene, peker også på NRA.

– Dette er sykt. Dette er hinsides alt vi bør tolerere. Vi kan slå NRA. Vi kan slå våpenprodusentene, sa han.

Skytingen fant sted ved Cielo Vista-kjøpesenteret, i hovedsak i butikken Walmart som ligger like ved senteret.

Mener Trumps rasisme fører til vold

Presidentkandidat og tidligere kongressmann fra Texas, Beto O’Rourke, reagerer også, og raser mot president Donald Trump.

Laster Twitter-innhold

– President Trumps rasisme krenker ikke bare vår sensibilitet; det skaper grunnleggende, karakteristiske endringer i dette landet. Og det fører til vold, skriver O’Rourke på Twitter.

– En feig handling

President Donald Trump fordømmer selv skyteepisoden på Twitter. Han skriver at den «ikke bare var tragisk, men en feig handling».

– Det er ingen grunner eller unnskyldninger som noen gang vil rettferdiggjøre å drepe uskyldige mennesker, skriver Trump.

Laster Twitter-innhold

Han viser sin støtte ovenfor innbyggerne både i Texas og Ohio, etter at begge delstatene har vært utsatt for skyteepisoder innenfor ett døgn.

Laster Twitter-innhold

Overga seg selv

En 21 år gammel mann fra Allen i Dallas-området i Texas er pågrepet etter skytingen. Han overga seg selv til politiet utenfor butikken.

Politiet er kjent med et manifest som kan ha vært skrevet av den pågrepne.

– Det er ting i manifestet som i en viss grad kan ha sammenheng med en potensiell hatkriminalitet, opplyste politisjef Greg Allen under pressekonferansen lørdag, og tilføyde at det vil bli etterforsket videre.

 Amerikanske toll- og grensebeskyttere samles i nærheten av åstedet for en skyting i Texas.

Amerikanske toll- og grensebeskyttere samles i nærheten av åstedet for skytingen i El Paso, Texas.

Foto: Rudy Gutierrez / AP

Borgermester i El Paso, Dee Margo, kaller hendelsen en tragedie og ber samfunnet sørge sammen over ofrene, og hedre minnene til livene som gikk tapt.

– Vårt samfunn er for sterkt til å bli brutt av en feig handling som denne. Jeg forsikrer dere om at samfunnet vårt er trygt. El Paso er trygt, sa borgermesteren under pressekonferansen.

SISTE NYTT

Siste nytt