Hopp til innhold

Minst 20 drept etter skyting ved kjøpesenter i Texas

Minst 20 mennesker er drept etter skyting ved et kjøpesenter i byen El Paso i Texas, opplyser guvernør Greg Abbott på en pressekonferanse. En mann er pågrepet for ugjerningen.

Vitner kommer ut av kjøpesenteret

Vitner kommer ut av kjøpesenteret.

Foto: STRINGER / Reuters

– 20 uskyldige mennesker har mistet livet i denne skytingen, og minst 26 andre er skadet, sier delstatens guvernør Greg Abbott på en pressekonferanse klokken 01.30 natt til søndag norsk tid.

Skadeomfanget er fremdeles uklart, ifølge politiet, men flere medier melder at 22 personer skal være innlagt på to sykehus. Ni av dem skal være kritisk skadd, med i stabil tilstand.

Barn skal også være blant de skadde, blant annet en fire måneder gammel baby, ifølge CBS News. Politiet i El Paso har etterlyst et akutt behov for blodgivere.

Det var over 3.000 mennesker og rundt 100 ansatte inne i butikken skytingen fant sted, bekrefter politiet.

– Vi har mellom 15 og 20 som er skutt, men vi er ikke sikre på antall dødsfall, sa viseguvernør Dan Patrick til Fox News tidligere lørdag kveld.

El Paso

Spesialstyrker patruljerer åstedet i El Paso.

Foto: JOEL ANGEL JUAREZ / AFP

Sykehuset University Medical Center of El Paso bekrefter at en av 12 mennesker de mottok etter skytingen har mistet livet. To barn er i stabil tilstand etter skytingen, ifølge sykehuset.

El Paso er en by vest i delstaten Texas, nær grensen til Mexico, med over 680.000 innbyggere.

Ung mann pågrepet

Det var tidligere meldt at tre personer var pågrepet, men ifølge politiets talsmann Robert Gómez er det kun snakk om én person.

Bilder fra overvåkingskamera skal vise skytteren gå inn på supermarkedet bevæpnet med en rifle. Viseguvernør Dan Patrick sier til Fox News at den mistenkte skytteren skal være tidlig i 20-årene.

Ifølge politiet overga den mistenkte seg uten motstand.

Motivene bak ugjerningen er foreløpig ikke kjent. I sosiale medier sirkulerer bilder av det som skal vise gjerningsmannen idet han går bevæpnet inn i en av butikkene ved kjøpesenteret.

– Vi går nå gjennom bygget og behandler alle som skal være skadet. Vi har et stort åsted, sier talsperson i politiet Robert Gomez.

Sersjant Robert Gomez i El Paso-politiet informerer pressen

Sersjant Robert Gomez i El Paso-politiet informerer pressen

Foto: JOEL ANGEL JUAREZ / AFP

På Twitter fordømmer USAs president Donald Trump skytingen:

– Forferdelig skyteepisode i El Paso. Meldingene derfra er svært ille, mange er drepte. Vi jobber nå med både nasjonale og lokale myndigheter og politiet. Jeg snakket med guvernøren for å tilby all støtte fra føderale myndigheter. Gud være med dere alle, skriver presidenten i meldingen.

Laster Twitter-innhold

Dramatiske bilder

På Twitter har flere brukere delt dramatiske videoer og bilder fra hendelsen:

NRK advarer om sterke inntrykk.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Politiet meldte først om skytingen litt etter kl. 19 norsk tid. Like etter klokken halv ti lørdag kveld, meldte de på Twitter at skytingen er avsluttet.

Skyting i El Paso

Spesialstyrker fra politiet på åstedet.

Foto: Joel Angel Juarez / AFP

Skyteepisoden skjedde ved det populære kjøpesenteret Cielo Vista, som ligger plassert i hovedgaten Gateway Boulevard, øst i El Paso.

El Paso er en by vest i delstaten Texas, og har over 680.000 innbyggere.

Presidentkandidat: – Knust

Election 2020 Debate

Presidentkandidat Beto O'Rourke.

Foto: Wilfredo Lee / AP

Presidentkandidaten Beto O'Rourke fra Demokratene er fra El Paso, og sier til flere medier at han er knust etter hendelsen i hjembyen.

Han uttaler lørdag kveld norsk tid at han avbryter valgkampen for å dra hjem til familien sin i byen.

SISTE NYTT

Siste nytt