NRK Meny
Normal

Burma avviste Suu Kyis anke

Domstol har avvist anken til opposisjonsleder Aung San Suu Kyi, ifølge regjeringskilder i landet.

John Yettaw og Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi anket dommen på 18 måneders husarrest hun fikk etter at amerikaneren John Yettaw ulovlig besøkte henne. Anken ble avvist av domstol i Burma i dag.

Foto: AFP / AFP

Nobelprisvinneren anket en dom på 18 måneders husarrest som hun fikk i august.

Anker til høyesterett

I forkant av høringen sa talsmenn for Suu Kyis parti, National League for Democrazy, at de uavhengig av utkommet ville fortsette å slåss for hennes frihet.

- Vi har gjort vårt beste for å bevise hennes uskyld. Hvis anken avvises vil vi anke videre til høyesterett, sier Nyan Win til Reuters.

Tilbød hjelp

Forlengelsen av husarresten ses på som en plan for å holde Suu Kyi borte fra politikken neste år da landet for første gang siden 1990 skal holde valg. I 1990 gjorde hennes parti valgskred, men militærjuntaen ville ikke anerkjenne resultatet.

Suu Kyi har sittet i husarrest i 14 av de siste 20 årene. I forrige uke tilbød hun å hjelpe juntaen med å få slutt på den lammende boikotten landet er utsatt for fra blant annet EU og USA. Sanksjonene sier å ha vært ineffektive, og har skadet Burmas fattige befolkning heller enn generalene.

Juntaen avviste hennes tilbud om hjelp, de ser på Suu Kyis innflytelse på landets innbyggere og det internasjonale samfunn som en trussel.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt