NRK Meny
Normal

Bråk ved USA-ambassaden i Islamabad

Pakistansk politi støtte sammen med rasende demonstranter utenfor den amerikanske ambassaden i Islamabad. Myndighetene innkalte soldater for å hjelpe politiet.

Demonstrasjon i Islamabad

En demonstrant kaster en tåregassgranat tilbake mot politiet som forsøker å få kontroll på demonstrantene.

Foto: AAMIR QURESHI / Afp

Vitner hørte skarpe skudd og politiet avfyrte tåregassgranater, melder det britiske kringkastingsselskapet BBC . Demonstrantene protesterer mot den amerikanske Muhammed-filmen, Innocence of Muslims, som har ført til voldelige demonstrasjoner i en rekke muslimske land.

Minst 50 demonstranter skal være skadd i tumultene som var over etter noen timer, rapporterer nyhetsbyrået AFP.

Les også: En drept i Muhammed-protester

BBCs journalist på stedet opplyste at demonstranter sa til ham mens urolighetene pågikk at de ikke vil forlate stedet før de har klart å sette fyr på ambassaden.

Kaotiske forhold

Fjernsynsbilder viste kaotiske forhold mens politiet forsøkte å få kontroll over situasjonen.

Demonstranter brente dukker og kastet stein mot politiet. Mange var bevæpnet med klubber og kjepper og bar flagg med navn på forbudte islamistiske grupper.

Politimesteren i Islamabad, Mohammed Iqbal anslo på et tidspunkt antallet demonstranter til 1000, de fleste studenter. Han sa ifølge nyhetskanalen Sky News at politiet klarte å holde demonstrantene unna ambassaden.

Flere demonstranter kom til etter hvert, og på det meste deltok rundt 5000.

– Politiet er ikke bedre enn amerikanerne når de forsøker å stanse oss, sier en av demonstrantene til nyhetsbyrået Reuters.

Forberedt på bråk

Myndighetene hadde forberedt seg på bråk og brukt containere for å stenge gatene som fører fram til ambassadeområdet. Demonstrantene klarte imidlertid å komme seg forbi.

Området er vanligvis strengt bevoktet. Den amerikanske, britiske og franske ambassaden holder til i det samme strøket.

Utenriksdepartementet i Washington frarådet tidligere i dag sterkt amerikanere å reise til Pakistan, dersom de ikke må, og har også advart sine landsmenn som er i Pakistan om å holde seg unna store folkemengder.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt