Blodig døgn på Gazastripen

Gazastripen har opplevd sitt blodigste døgn på tre år. Hittil er 14 palestinske aktivister drept siden i går, mens militante aktivister har skutt minst 90 raketter og bombekastergranater mot Israel.

Angrep mot Gazastripen

Restene av motorsykkelen som israelske fly angrep på Gazastripen i dag. To aktivister som satt på sykkelen ble drept.

Foto: IBRAHEEM ABU MUSTAFA / Reuters

Minst fire personer er såret i disse angrepene, ifølge israelske militære kilder. Israelske medier opplyser at en er alvorlig såret, og at tre av de fire er landarbeidere fra Thailand.

Israel har gjennomført en rekke flyangrep mot Gazastripen siden i går morges. I går ble 12 palestinske aktivister drept, i dag ytterligere to som ble truffet da de kjørte på en motorsykkel i byen Khan Yunis, opplyser palestinske helsearbeidere.

Israel bekrefter angrepet, men har ikke gitt ytterligere opplysninger.

Motstandsleder

En av dem som ble drept i går var Zohair al-Qaisi, lederen for den ytterliggående bevegelsen Folkelige motstandsgrupper, samt en av hans medarbeidere. Organisasjonen har truet med gjengjeldelsesaksjoner mot Israel.

Det israelske forsvaret hevder at al-Qaisi var blant dem som planla og gjennomførte et angrep mot Israel over grensen fra Egypt i august i fjor. Åtte mennesker ble drept og 25 såret i samordnede angrep på biler og busser på veien langs den egyptiske grensen, nord for den israelske badebyen Eilat ved Rødehavet.

Begravelse etter angrep på Gazastripen

Flere tusen mennesker deltok da Zohair al-Qaisi ble begravet i dag.

Foto: IBRAHEEM ABU MUSTAFA / Reuters

Angrepet varte i flere timer, og skjedde fra Sinaihalvøya.

I angrepene mot Gazastripen det siste døgnet skal også ti medlemmer av Al-Quds brigadene være blant de drepte. Al-Quds er den militære delen av Islamsk jihad.

Begravelser

Store menneskemengder deltok i dag i begravelsene av de 12 som ble drept i går. Mange av de sørgende krevde gjengjeldelse og skjøt i lufta.

Det palestinsk nyhetsbyrået Wafa har referert en uttalelse fra De palestinske selvstyremyndighetene som fordømmer de israelske gjengjeldelsesangrepene som de mener kan forverre den spente stemningen i området ytterligere.

Det israelske forsvaret sier at luftangrepene var direkte svar på rakettangrepene mot befolkede områder i Israel.

– Våre fly angrep en terrorist sentralt på Gazastripen og seks andre terroristgrupper som forberedte rakettangrep mot Israel, het det i en melding fra det israelske forsvaret.

SISTE NYTT

Siste nytt