NRK Meny
Normal

Bilbombe ved departement i Dagestan

En politimann er drept og minst 60 personer såret i to bombeeksplosjoner nær et departement i Makhatsjkala i den urolige russiske republikken Dagestan.

RUSSIA-CAUCASUS-UNREST-DAGESTAN RUSSIA-CAUCASUS-UNREST-DAGESTAN

Politiet inspiserer en totalskadd bil som var parkert i området der bombene eksploderte.

Foto: NEWS TEAM / Afp

De to eksplosjonene skjedde rundt 500 meter fra det regionale innenriksdepartementet i Dagestans hovedstad natt til torsdag.

Angrepet var et av de kraftigste i den urolige regionen på flere år.

– En høytstående politibetjent ble drept. I tillegg ble 44 polititjenestemenn og 16 sivile brakt til sykehus, sier en talsmann for innenriksdepartementet til det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Boligstrøk fullstendig ødelagt

Torsdag var 32 personer fremdeles innlagt på sykehus, og tilstanden til tre av dem var kritisk, opplyste helsedepartementet.

Den første eksplosjonen skjedde i nærheten av en bil og førte ikke til noen skader. Men like etter, 40 meter unna, gikk en større bilbombe med rundt 35 kilo sprengstoff av.

– Den første eksplosjonen var for å tiltrekke oppmerksomhet, mens den andre var rettet mot folk idet området var i ferd med å bli sperret av, sier en tjenestemann fra Makhatsjkala-politiet.

Bomben var fylt med spiker, og den kraftige eksplosjonen etterlot seg et krater med en diameter på tre meter, opplyser de lokale myndighetene på sine nettsider.

TV-bilder viser bygninger med ødelagte vinduer og gater fulle av knust glass og metalldeler som ligger strødd.

– Butikker og boligstrøk i nærheten av eksplosjonen er delvis eller fullstendig ødelagt, heter det i en uttalelse fra russiske etterforskere.

(Saken fortsetter under bildet)

Bilbombe i Dagestan

Rettsmedisinere og politi undersøker åstedet der bombene gikk av i Makhatsjkala.

Foto: Ap

Drap og uro flere steder

Skyteepisoder og bombeeksplosjoner skjer daglig i Dagestan. Myndighetene skylder på lokale bander og islamister med tillknytning til Tsjetsjenia.

I byen Buinaksk i en annen del av Dagestan gikk en gruppe mennesker til angrep på en lokal politisjef torsdag morgen.

– De væpnede mennene stoppet bilen hans da han var på vei til jobbm og begynte å skyte med maskingevær, sier en talsmann for politiet i Buinaksk, som ligger rundt 30 kilometer fra Makhatsjkala.

Politisjefen kom uskadd fra angrepet, men de to livvaktene hans, to politibetjenter, ble drept.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt