Hopp til innhold

Bergwall: Jeg har tatt ansvar

Sture Bergwall sier han er et helt annet menneske i dag enn da han under alteregoet Thomas Quick ble dømt for åtte drap han aldri hadde begått.

Sture Bergwall (t.h) og broren Sten-Ove var gjester i Studio 1 på Sveriges Radio P1 for å kommentere Thomas Quick-rapporten

HØR: Sture Bergwall (t.h) og broren Sten-Ove var gjester i Studio 1 på Sveriges Radio P1 for å kommentere Thomas Quick-rapporten

I dag la en svensk kommisjon fram en granskingsrapport om Quick-saken. Den konkluderer blant annet med at psykiatrien ledet Bergwall til å tilstå, påtalemyndigheten ikke innså hvor svake bevisene mot ham var og at forsvarerne hans ikke gjorde jobben sin.

Neddopet

Quick tok totalt på seg skylden for 39 drap på 80- og 90-tallet og ble dømt for åtte av dem. I 2008 trakk han alle tilståelser og ble senere frikjent for alle drapene.

– Jeg har tatt ansvar for mine handlinger gjennom den reisningsprosessen jeg har gått gjennom de siste fem årene, sier Bergwall i et intervju med Sveriges Radio.

Han understreker at han var neddopet på medisiner i Thomas Quick-perioden av livet hans, noe som forklarer hvorfor han sa og gjorde tingene han gjorde.

– Hensynsløs

I avhørene med politiet beskrev Quick i detalj bestialske drapshandlinger, seksuelle overgrep og til og med kannibalisme. Etter hvert overbeviste han også seg selv om at han hadde utført drapene.

– Jeg var hensynsløs på den tiden da jeg var påvirket. I dag er situasjonen en helt annen. For de pårørende må dette ha vært aldeles forferdelig, sier Bergwall.

Bergwall jobber nå med å sluttføre en bok hvor han vil fortelle sin historie fra tiden som Thomas Quick.

Du kan høre hele intervjuet med Bergwall i toppen av artikkelen.

SISTE NYTT

Siste nytt