Normal

Beordret bort fra flyktningtog

Ungarsk politi stengte av området rundt togstasjonen i byen Bicske og beordret all presse bort fra stedet der et tog med flyktninger holdes tilbake.

Sammenstøt mellom ved togstasjonen Bicske vest for Budapest i Ungarn mellom politi og flyktninger som vil til Tyskland

Det var dramatiske scener som utspilte seg i den ungarske byen Bicske, 40 kilometer unna Budapest.

Et tog fra Budapest med rundt 300 migrantene ombord ble stoppet i byen. Flyktningene trodde de var på vei mot Østerrike. Politiet prøvde å få dem ut av toget og sendt til en flyktningeleir i nærheten, men migrantene nektet å gå av toget.

Mange hamret nevene i togvinduene og ropte «Ikke leirer, ikke leirer», mens noen kastet seg foran togskinnene ved stasjonen, inkludert familier med spedbarn. De ble brutalt fjernet av politiet.

Politiet fjerner migranter i Bicske, Ungarn

Ungarsk politi fjerner migranter som har lagt seg på togskinnene i Bicske, Ungarn.

Foto: LASZLO BALOGH / Reuters

Kastet bort pressen

Det var mange barn om bord på toget, som dro fra Budapest torsdag formiddag. De fleste migrantene ville til Tyskland.

En syrisk mann ropte i følge nyhetsbyrået Reuters "Respekter menneskene her, vi vil til Tyskland, ikke her".

Politiet sperret av området rundt togstasjonen og beordret media vekk fra stasjonen.

Laster Twitter-innhold

– Uholdbare forhold

Mange flyktningene som ble igjen i Budapest, er glad de ikke kom seg på toget, ifølge NRKs korrespondent i Budapest, Guri Norstrøm. De vil ikke til mottaket i Bicske, på grunn av det de mener det er uholdbare forhold.

– De sier det ikke er noe sted å sove og ikke noe mat. Migrasjonsdirektøren i landet sa i går at det ikke stemmer, men frivillige organisasjoner som har uttalt seg mener migrasjonsdirektøren lyger om forholdene. De forteller at det er dem som har stått for utdeling av mat og klær de siste ukene.

New York Times-reporter Nabih Hoson er ombord på toget, og skriver på twitter at det snakkes om lang ventetid for å få asylsøknaden behandlet.

Laster Twitter-innhold

Venter ikke flere tog

Lokaltoget kjørte fra Keleti-stasjonen i Budapest få timer etter at stasjonen ble åpnet igjen etter å ha vært stengt siden tirsdag.

TV-bilder viste hvordan hundrevis av flyktninger og migranter strømmet inn på stasjonsområdet, og en fotograf beskrev hvordan fortvilte foreldre prøvde å dytte barna sine inn gjennom vinduene på toget.

Politiet i Wien uttaler at de ikke venter flere spesialtog med flyktninger torsdag. 40 flyktninger har ankommet Østerrike med vanlige tog.

Vil ha tvunget kvotesystem

Frankrike og Tyskland har i dag kommet med et felles forslag om hvordan flyktninger og asylsøkere skal fordeles rettferdig i Europa. De vil at EU-land skal ta imot et bestemt antall flyktninger og asylsøkere.

– Vi er enige om at vi trenger bindene kvoter i EU for å fordele byrdene, sa Tysklands forbundskansler Merkel i dag.

Ungarns statsminister, Viktor Orban, mener derimot dette er galskap.

– Dette er ikke et europeisk problem. Det er et tysk problem. Ingen ønsker å bli i Ungarn, i Slovakia, i Polen, i Estland, alle vil til Tyskland. Vår jobb er bare å registrere dem, sier han om alle som har ankommet Budapest de siste ukene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt