Fredag: Åtte drept i kamper i Kabul Lørdag: 10.000 fredsballonger

Da norske spesialstyrker deltok under kamper i Afghanistan fredag ble åtte personer drept. Dagen etter var det fredsmarkering med 10.000 rosa ballonger.

Kamper i Kabul fredag - fredsdemonstrasjon lørdag

KONTRASTFYLT: Fredag ble åtte personer drept i kamper i Kabul. Lørdag var det fredsmarkering med 10.000 rosa ballonger.

Minst åtte mennesker ble drept i den ti timer lange skuddvekslingen i Kabul fredag. De norske spesialsoldatene som deltok i kampene returnerte uskadd.

- Alle de norske soldatene returnerte til den norske leiren. Vi har så langt ikke fått noen rapporter om noe annet, men venter ytterligere informasjon fra NATO, sier pressemann i Forsvaret Dag Aamoth til NRK.no.

Se bildegalleri her: Norske spesialstyrker i kamper i Kabul

Han sier også at Forsvaret ikke kan gå ut med detaljer om operasjonen på nåværende tidspunkt.

- Aksjonen er en del av et oppdrag de har sammen med andre internasjonale styrker. De norske soldatene veileder de afghanske spesialstyrkene og er med når de er på oppdrag. Det er naturlig at norske soldatene er med i bakgrunnen eller i direkte støtte under kamphandlinger, sier Aamoth.

Åtte drept

Ifølge nyhetsbyrået DPA ble to sivile afghanere, en politimann og fem Taliban-opprørere drept. Fire nepalske sikkerhetsvakter, to politifolk, to sivile og fire andre utlendinger ble såret.

Angrepet startet med at en selvmordsbomber sprengte seg i en bil utenfor bygninger som huser FN-organer og Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) i 14-tiden norsk tid fredag.

De væpnede mennene beveget seg mellom fem bygninger, og kampene pågikk helt til klokken 23 lokal tid, skriver nyhetsbyrået AFP.

Fredsaksjon

Lørdag var den amerikanske artisten Yazamany Arboleda frontfigur i en markering for fred i Kabul. Sammen med andre fredsaktivister slapp de opp 10.000 rosa ballonger. Aksjonen har navnet "We Believen in Balloons" (Vi har tro på ballonger).

Hver av ballongene er påført et fredsbudskap og hundrevis av frivillige afghanere deltok i hopetall i markeringen.

Innbyggere i Kabul, Afghanistan, demonstrerer lørdag mot oppblussingen av vold og eksplosjoner i byen ved å dele ut rosa ballonger til forbipasserende.

Rosa ballonger etter dødelige kamper i Kabul.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt