McCain: – Katastrofalt om forslag om Syria-angrep stemmes ned

Den amerikanske senatoren John McCain sier det vil være katastrofalt dersom Kongressen stemmer ned president Obamas forslag om et militært angrep i Syria.

Senator John McCain og senator Lindsey Graham

Senator John McCain og senator Lindsey Graham møtte pressen etter møtet i Det hvite hus.

Foto: MIKE THEILER / Reuters

McCain møtte Obama i det hvite hus i dag, og sier han er oppmuntret etter møtet, men at administrasjonen fortsatt har «en lang vei å gå» for å få forslaget gjennom, ifølge Reuters.

– Hvis Kongressen stemmer ned et slikt forslag, etter at den amerikanske presidenten allerede har forpliktet seg til handling, så vil konsekvensene være katastrofale. Det vil undergrave troverdigheten til presidenten og til USA. Ingen av oss ønsker det, sa McCain.

McCain ble invitert til det hvite hus sammen med den republikanske senatoren Lindsay Graham, som ledd i presidentens arbeid med å samle støtte til forslaget om et militært angrep mot Syria.

Tidligere har både McCain og Graham tatt til orde for at USA må angripe Assad-regimet i Syria, men begge har likevel truet med å stemme ned Obamas forslag, som de mener ikke går langt nok.

I etterkant av møtet melder Det hvite hus at de er forberedt på å arbeide videre med formuleringene i forslaget, for å få det gjennom i kongressen.

Obama og visepresident Joe Biden startet mandag en hektisk ringerunde til medlemmer av Kongressen for å overbevise dem om at angrepet er en god idé.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt