– «Mirakelmannen» passerte løgndetektortest

Jose Salvador Alvarenga hevder han overlevde 14 måneder på havet. Nå har han gjennomgått en løgndetektortest som slår fast at han snakker sant, opplyser advokatene hans.

Jose Salvador Alvarenga

Jose Salvador Alvarenga overlevde i over et år på Stillehavet før han drev i land på Marshalløyene.

Foto: AP/AFP/NTB Scanpix

Historien om 37-åringen gikk verden rundt da den lille båten hans endelig traff land på Marshalløyene i Stillehavet, 14 måneder etter at han forsvant utenfor kysten av Mexico.

Alvarenga fortalte at han hadde overlevd ved å spise rå fisk og fugler og å drikke urin, skilpaddeblod og regnvann.

Etter flere uker på sykehus har han flyttet hjem til familien sin i El Salvador, og nå har det amerikanske advokatbyrået Masonek engasjert seg i arbeidet med å bekrefte den utrolige historien.

– Vi har lyttet til Alvarengas historie og konkludert med at den i tillegg til å være episk, også er 100 prosent sann, sier advokatbyråets leder Jeffrey Masonek ifølge AFP.

Les også: Gikk i land på Majuro etter 14 måneder på havet
Les også: «Mirakelmannen» har kommet hjem

Får støtte fra flere hold

Jose Salvador Alvarenga

Jose Salvador Alvarenga med datteren Fatima hjemme i Garita Palmera i El Salvador.

Foto: SALVADOR MELENDEZ / Ap

Alvarengas salvadorianske advokat, Jose Barrera, forteller at klienten hans tok en løgndetektortest onsdag denne uken. Testen viste at alt Alvarenga forteller er «fullstendig sant og i tråd med virkeligheten», sier Barrera.

Legen Maria Elena Revelo ble hyret inn av advokatbyrået for å gjennomføre en psykologisk test bestående av 82 spørsmål. Hennes konklusjon er også at Alvarenga ikke lyver, og at historien hans er logisk.

Alvarengas psykiske helse skal nå være god, men ifølge Revelo har han utviklet en fobi for havet.

På en pressekonferanse i San Salvador fredag viste advokatene frem bilder av den 23 fot lange fiberglassbåten, som var merket med navnet på fiskerforbundet og et lisensnummer.

Flere av Alvarengas kolleger i den meksikanske landsbyen Chocohuital har bekreftet at han jobbet sammen med dem, og at de lette etter ham i flere uker.

I februar publiserte universitetet på Hawaii en studie av vinden og strømningene i Stillehavet i perioden Alvarenga var borte, og konkluderte med at hendelsesforløpet var sannsynlig.

Carlos Guzman

Advokat Carlos Guzman viser frem bilder av Alvarenga på Marshalløyene.

Foto: JOSE CABEZAS / Afp

Besøkte kameratens familie

Alvarengas kollega, 24 år gamle Ezequiel Cordova, døde etter fire måneder på havet fordi han ikke klarte å spise rått kjøtt. Alvarenga har forklart at han skjøv liket overbord.

– Jeg klarte å spise etter 15 dager. Det luktet rått kjøtt og oppkast, masse lukter vi ikke hadde opplevd før. Vi begynte å spise litt fordi vi ikke holdt ut sulten. Vi drakk urin når vi var veldig tørste, og regnvann når det regnet, sier Alvarenga.

Alvarenga har hittil vært tilbakeholden med å fortelle om sine 14 måneder på havet.

En annen av Alvarengas advokater, Carlos Guzman, forteller at 37-åringen har fått en rekke tilbud for rettighetene til historien sin.

For to uker siden reiste Alavarenga til Mexico for å møte Cordovas foreldre. Ifølge AP hadde han lovet kameraten å overbringe en siste beskjed til familien.

– Jeg føler ikke at jeg er i stand til å fortelle det jeg husker ennå. Når jeg snakker om den dagen, føler jeg at jeg er tilbake i øyeblikket. Jeg forsøker å glemme det, sa han til pressen som hadde møtt opp på flyplassen.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt