Hopp til innhold

– Jeg råder presidenten til ikke å ringe pårørende

I et følelsesladd innlegg forsvarte president Trumps stabssjef John Kelly i kveld håndteringen av de pårørende til soldater som ble drept i Niger. Kelly mistet selv sin egen sønn i Afghanistan i 2010.

John F Kelly

– Jeg var rystet da jeg kom på jobb i går og så hva et medlem av Kongressen sa. Jeg måtte gå en lang tur blant gravene på krigskirkegården Arlington, sa John Kelly.

President Trumps stabssjef John Kelly var preget da han torsdag kveld stilte på den daglige pressebrifingen i Det hvite hus for å forsvare administrasjonens kontakt med familien til de fire amerikanske soldatene som ble drept i Niger 4. oktober.

Kelly kom med et kraftig angrep på kongressrepresentant Frederica Wilson (D) som i går gjenga innholdet i president Trumps telefonsamtale med enken etter enken til sersjanten LaDavid Johnson i mediene.

Rystet

Trump The Fallen Congresswoman Frederica Wilson

Kongressrepresentant Frederica Wilson sier at hun overhørte deler av samtalen mellom president Trump og enken etter den avdøde soldaten.

Foto: Alan Diaz / AP

– Det ryster meg at et kongressmedlem lytter på en slik samtale. Jeg trodde falne soldater og familiene deres var hellige i dette landet, sa Kelly, som mente Wilson opptrådte egoistisk da hun gav en rekke intervjuer om telefonsamtalen hun hadde overhørt.

John Kelly, som selv er general, mistet sin egen sønn Robert i Afghanistan i 2010.

Kelly snakker sjelden om sønnen offentlig, men på mandag dro president Trump Kelly inn i kontroversen rundt de falne i Niger da han kritiserte president Obamas kontakt med familiene til falne soldater.

Obama var president da Kellys sønn falt. Trump sa i et radio intervju at president Obama aldri ringte John Kelly da sønnen ble drept.

Kelly forsvarer også Obamas håndtering av hans familie.

– De viktigste telefonsamtalene vi fikk, var fra vennene til sønnen vår som var sammen med ham i Afghanistan.

– Jeg fraråder president fra å ringe til pårørende. Det er ikke den samtalen familien venter på, sa Kelly.

ADDITION Trump The Fallen

Myeshia Johnson gråter over kisten til sin døde mann, løytnant David Johnson. Fra flyplassen i Miami i går

Foto: AP

Trump ringte likevel

President Trump ringte likevel enken til LaDavid Johnson i Florida.

På en pressekonferanse i Det hvite hus på mandag sa han at han prøver å ringe alle pårørende til falne og at det er noe av det viktigste og tøffeste han gjør.

Trump sa dette etter å ha fått et spørsmål om hvorfor han ikke hadde snakket offentlig om bakholdsangrepet i Niger 4. oktober der fire amerikanske soldater altså ble drept.

Flere amerikanske politikere med den republikanske senatoren John McCain i spissen krever nå en grundigere redegjørelse for hva som skjedde da soldatene ble drept og hvilket oppdrag de var på i Niger.

Pressekonferanse utenfor Det hvite hus

SISTE NYTT

Siste nytt