– 270 drept på gassfelt i Syria

ISIL har drept 270 personer siden de tok over et gassfelt i Homs-provinsen i Syria torsdag, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights.

NRK kommer med mer.

Ifølge AFP sier eksilgruppen at de drepte er regimesoldater og arbeidere på Shaar-gassfeltet, og kaller angrepet fra ISIL, som nå kaller seg Den islamske staten (IS), for det største angrepet mot regimet i år.

Gassfeltet ligger i Homs-provinsen.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

– ISIL-krigere drept

– Elleve av de døde var arbeidere, resten var sikkerhetsvakter og nasjonale forsvarsstyrker, sier direktør Rami Badel Rahman i Syrian Observatory for Human Rights.

40 ISIL-krigere er også drept i kampene om gassfeltet. Tilstanden til om lag 100 arbeidere ved gassfeltet er foreløpig ukjent.

Les også: ISIL har erklært en egen muslimsk stat

Les også: 30.000 saudiarabiske soldatar til grensa mot Irak

Les også: Nusrafronten overlater syriske byer til ISIL

De fleste av de drepte skal ha blitt skutt på kloss hold, ifølge AFP, etter først å ha blitt tatt til fange.

I begynnelsen av juli erobret ISIL flesteparten av olje- og gassfeltene i provinsen Deir al-Zor, etter å ha jaget vekk en rivaliserende gruppe.

Oljefeltet al-Omar ble først overtatt fra den rivaliserende opprørsgruppa Nusrafronten, ifølge SOHR.

Feltet ligger nord for den strategiske byen Mayadeen, som ISIL også tok fra Nusrafronten.

Ingen oljeeksport

Før folkeoppstanden i Syria startet i 2011 produserte feltet rundt 30.000 fat olje daglig. I november 2013 overtok Nusrafronten og allierte grupper oljefeltet. Opprørerne solgte da rundt 10.000 oljefat daglig, ifølge OCHR.
Borgerkrigen stanset oljeeksporten

– Vi tok det uten å måtte slåss. De flyktet som rotter, sier en mann som presenteres som kommandør i ISIL i en amatørvideo som ble publisert på Youtube.

Syria er ingen betydelig oljeprodusent og har ikke eksportert noe olje siden slutten av 2011. Det var på samme tid som internasjonale sanksjoner mot president Bashar al-Assads regime tok til å virke.

Før sanksjonene eksporterte Damaskus-regimet rundt 370.000 fat per dag, i hovedsak til Europa.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt