NRK Meny
Normal

76 drept i kamper ved UNESCO-byen Palmyra

Kampene mellom syriske tropper og IS fortsetter like ved de arkeologiske juvelene i byen Palmyra. Over 70 mennesker er drept det siste døgnet

Kampen for å holde terroristorganisasjonen IS unna Palmyra pågår for fullt, og Syrian Observatory for Human Rights melder at minst 47 syriske soldater, og 29 jihadister ble drept da IS angrep Tadmur sent søndag.

Ifølge AFP ble det meldt om voldsomme kamper vest i Tadmur, som ligger like ved UNESCO-byen Palmyra. Så langt er det imidlertid ikke meldt om skader på ruinene i Palmyra, men frykten for at noe skal skje øker.

Ifølge provinsguvernør Talal Barazi har IS sendt flere krigere til området.

– Vi tar alle forholdsregler, og forsøker å sikre nødhjelp så fort som mulig, for å unngå masseflukt fra byen, sier Barazi.

Tidligere har IS ødelagt viktige kulturminner i flere byer i Syria og Irak. En video som viste hvordan terroristene ødela mer enn to tusen år gamle museumsgjenstander i Mosul vakte avsky, og nå frykter mange at også Palmyra vil bli ødelagt.

Maamoun Abdulkarim, sjefen for Syrias fortidsminner er blant dem som frykter hele Palmyra blir ødelagt dersom IS ikke stoppes.

– De kommer til å sprenge alt. Alt vil bli ødelagt, sier Abdulkarim.

Terrororganisasjonen har publisert en video som viser hvordan gruppen skal ha lagt den assyriske oldtidsbyen Nimrud i grus i forrige måned.
IS ødelegger mer enn to tusen år gamle museumsgjenstander i Mosul viser en IS-video med ukjent opptaksdato.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt