NRK Meny
Normal

30 opprørere drept i sammenstøt i Pakistan

30 opprørere ble drept da pakistanske styrker slo tilbake et Taliban-angrep i stammeområdene i det nordvestlige Pakistan i dag.

Pakistanske soldater i Mohmand

Pakistanske soldater i Mohmand har slått ned et angrep fra rundt 200 opprørere i stammedistriktene i det nordvestlige Pakistan, ved grensen mot Afghanistan.

Foto: Mohammad Iqbal / Scanpix/AP

Rundt 200 opprørere stormet før daggry en militærstilling i Mohmand-distriktet på grensa til Afghanistan, ikke langt fra Bajaur. Det melder Reuters.

Jaget opprørerne etter angrepet

En soldat ble drept før sikkerhetsstyrkene greide å slå tilbake angrepet.

Sammenstøtet skjedde to dager etter at Pakistan opplyste at de hadde ryddet hele Bajaur-regionen for Taliban og Al Qaida etter to års kamper.

Etter at soldatene hadde slått tilbake angrepet, fortsatte de med å jage opprørerne, opplyser en militær talsmann til nyhetsbyrået Reuters.

For å knekke Taliban har det pakistanske militæret satt i gang to store offensiver i nordvest mot grensen til Afghanistan det siste året. Flere opprørsbaser er ødelagt eller stormet, og det er antatt at Taliban-leder Hakimullah Mehshud er drept i et amerikansk droneangrep. Forgjengeren hans ble drept i et lignende angrep i august.

Kjempet mot Sovjet på 80-tallet

Antall selvmordsangrep har gått ned i det nordvestlige Pakistan de siste ukene, men det er ikke på det rene om det er på grunn av økt sikkerhet eller om det er fordi Taliban nå samler seg for nye angrep.

De pakistanske stammeområdene i nordvest har vært en global «militant-gryte» siden islamister samlet seg der for å kjempe mot den sovjetiske invasjonen av Afghanistan på 1980-tallet.

Nå går de pakistanske myndighetene hardt etter de samme opprørerne, delvis etter press fra USA. Opprørere fra Pakistan tar seg ofte inn i Afghanistan for å angripe amerikanske soldater.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt