28 drept i ny Mexico-massakre

28 mennesker er drept i et voldsomt oppgjør mellom rivaliserende narkogjenger i Mexico.

Oppgjøret skjedde onsdag nær byen Ruiz, som ligger 800 kilometer nordvest for Mexico City.

Politiet fikk først melding om at en gruppe væpnede menn hadde kidnappet en person. Men virkeligheten var langt mer grotesk og blodig enn som så.

17 lik oppå et lasteplan

Joaquin "Shorty" Guzman

Skyteepisoden som tok livet av 28 personer, skjedde i nærheten av hjemstedet til landets største narkobaron, Joaquin 'Shorty' Guzman.

Foto: HO / REUTERS

En intens skuddveksling mellom rivaliserende narkobander hadde resultert i et veritabelt blodbad med 28 døde og fire sårede personer, melder CBS News.

17 av 28 lik ble funnet i en haug oppå lasteplanet til en pickup-truck.

Politiet fant ti forlatte kjøretøy, gjennomhullet av kuler som stammet fra kraftige automatvåpen. Det skal også ha blitt tatt i bruk håndgranater i kampene som pågikk i en hel time, melder AFP.

Oppgjøret skjedde i nærheten av hjemstedet til landets mektigste narkobaron, Joaquin «El Chapo» Guzman.Meksikanske soldater har nå inntatt området for å forsøke å opprette orden.

Flyktet fra hjemmene sine

Flere steder i Mexico flykter beboere fra sine hjem for å slippe unna den voldsomme narkokartell krigen som herjer landet. I Michoacan-provinsen har så mange som 700 vettskremte beboere flyktet fra sine boliger for å unnslippe narkobandene.

Ifølge sivilforsvaret i området sov flere av dem i provisoriske skur i en park etter å ha fått delt ut soveposer og liggeunderlag av myndighetene.

Beboerne har forklart at det er for farlig for dem å bo i området på grunn av regelmessige skyteepisoder, samt at flere avokado-gårder skal ha blitt satt fyr på. Flere nekter å flytte tilbake.

- Jeg er ikke redd, men barna mine er det, sier en mor til CBS.

(Artikkelen fortsetter)

Narkokrigen i Mexico

Politiet i Mexico sier at de ikke kan vinne krigen mot narkokartellene med det utstyret og den bemanningen de har.

Foto: STRINGER/MEXICO / Reuters

Også i november måtte 400 mennesker i grensebyen Ciudad Mier rømme til nabobyen for å unnslippe kampene.

Mangler mannskaper og utstyr

Politiets forklaring på hvordan voldelighetene kan skje, er at de ikke har nok mannskaper eller bra nok utstyr til å hamle opp med narkobandene.

- Å sende dårlig utstyrte politifolk mot dem vil være å sende dem i døden, og den risikoen tar vi ikke, sier politisjef Othoniel Montes Herrera, ifølge CBS.

Siden myndighetene i 2006 erklærte kamp mot narkokartellene er 37.000 mennesker drept i landet. 230.000 mennekser skal ha blitt drevet fra hjemmene sine på grunn av voldelighetene, ifølge Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC).

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt