USA advarer mot å reise til Mexico

Narkogjenger i krig med hverandre eller politiet, ran og vold mot uskyldige ofre. Nå skjerper USA reiserådene sine til bestemte områder i det populære ferielandet.

Kart over områder USA advarer mot i Mexico

USA advarer nå mot å dra til de områdene i Mexico som er merket med rødt på kartet.

Foto: NYDI/Grafisk

Allerede i september i fjor frarådet amerikanske myndigheter sine innbyggere å reise og bo i deler av nabolandet.

Nå utvider utenriksdepartmentet lista over konkrete steder de mener amerikanerne burde holde seg langt unna.

Les: Narko-leder pågrepet i Mexico

Les mer: 53 drept i løpet av 72 timer i én by

Les også: Skuddsikre kåper siste mote

Mange tusen ofre

– Det er i det store og det hele ingen stater som ikke er påvirket av dette, sier Fred Burton, visepresident i det globale sikkerhetsbyrået Strafor til CNN.

I alt nevnes konkrete områder i elleve meksikanske stater, blant annet grensestaten Tamaulipas og den sentrale staten Michoacan. Tamaulipas har vært åsted for tidligere narkooppgjør og funn av massagraver, skriver BBC.

Rundt 35.000 har blitt drept i forbindelse med den pågånde narkokrigen i Mexico siden president Felipe startet kampen mot narkotikabandene ifølge meksikanske myndigheter.

– Ikke kjør når det er mørkt
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Selv om det amerikanske utenriksdepartementet sier de fleste som reiser til Mexico kommer helskinnet hjem igjen, understreker myndighetene på sine nettsider at vold og overgrep kan skje "hvor som helst".

De oppfordrer derfor borgerne til å ta forholdsregler som å bare reise på dagtid, unngå isolerte veier og velge bomveier.

De ber også reisende som drar jevnlig til grensebyer om å variere reiseruta si og alltid parkere på opplyste, voktede parkeringsplasser.

Drept av biltyv

Å kjøre på visse hovedveier i Mexico blir også forbundet med risiko. I januar ble en amerikaner drept da vedkommende kjørte på en statlig hovedvei gjennom området Tamaulipas.

Væpnede personer forsøkte å stanse ekteparet mens de kjørte. Da ekteparet svarte med å øke hastigheten, løsnet de kriminelle skudd mot bilen som traff kvinnen i hodet.

Ifølge amerikanske myndigheter skal årsaken til drapet på kvinnen ha vært at noen forsøkte å stjele bilen.

Norske UD fraråder ikke

Den amerikanske ambassaden i Mexico City sender jevnlig ut konkrete sikkerhetsoppdateringer basert på reelle angrep og erfaringer.

Turistindustrien har ifølge CNN gjentatt en rekke ganger at volden for det meste foregår i områder langs grensa, langt fra Mexicos populære strender og turistseverdigheter.

Norske myndigheter har så langt ikke frarådet nordmenn å reise til Mexico.

Spring Break i Mexico

Den årlige Spring Break hvor amerikanske studenter fester i Cancun i Mexico regnes ikke som et farlig område.

Foto: JOSE LUIS MAGANA / AP

SISTE NYTT

Siste nytt