NRK Meny
Normal

19-åring siktet for drap etter knivangrep i London

En mann er siktet etter at flere mennesker ble angrepet med kniv på gata i London i går kveld. En kvinne i 60-årene er drept og fem personer er såret. Londons ordfører ber innbyggerne om å beholde roen.

BRITAIN-ATTACK-POLICE

Britisk politi har sikret området der flere personer ble angrepet med kniv onsdag kveld.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

En 19 år gammel mann ble pågrepet like etter angrepet, etter å ha blitt avvæpnet med et elektrosjokkvåpen.

Reuters melder torsdag formiddag at han er siktet for drap. Han er i politiets varetekt etter å ha blitt behandlet på sykehus.

Fem personer såret

Metropolitan police skriver i en pressemelding at de rykket ut til Russell Square, sentralt i London, sent onsdag kveld etter at vitner hadde observert en mann med kniv som skadet folk.

Laster Twitter-innhold

Fem personer ble funnet såret i tillegg til kvinnen som ble drept. Det er snakk om tre menn og to kvinner, og de behandles for skader av ulik alvorlighetsgrad.

– Dette er et så fredelig område. Og det er spesielt stille og rolig om natten. Hvorfor vil noen begå et slikt angrep i et så rolig område, sier Constantine Somerville til nyhetsbyrået AFP.

EUROPE-ATTACKS/LONDON

Krimteknikere jobber i teltet som er satt opp etter drapet på Russell Square i London.

Foto: NEIL HALL / Reuters

Etterforsker terrorlink

Politiet opplyste tidligere at de undersøker om hendelsen var et terrorangrep, og får hjelp av Scotland Yards antiterrorstyrke i etterforskningen.

Også mannens mentale tilstand beskrives av politiet som en «betydningsfull faktor» i saken, skriver The Telegraph.

– På dette stadiet bør vi selvfølgelig ha et åpent sinn når det gjelder motiv, og derfor er terrorisme som et mulig motiv ett at sporene vi undersøker, sier assisterende politimester Mark Rowley, ifølge BBC.

Knivangrep i London

En kvinne ble drept og flere skadd da en mann gikk til angrep med kniv i London.

Foto: Ap

Ber om ro

Politiets nærvær i Londons gater bli styrket etter hendelsen. Flere av dem vil være bevæpnet for å skape trygghet for Londons befolkning, ifølge Rowley.

Også London-ordfører Sadiq Khan ber byens befolkning holde seg rolige etter drapet.

– Meld ifra om alt mistenkelig til politiet. Vi har alle en viktig rolle å spille som politiets og sikkerhetstjenestens øyer og ører for å beskytte London, sier Khan ifølge Reuters.

Britain London Knife Attack

Mannen ble pågrepet av politiet etter angrepet.

Foto: Ap

Turistområde

Flere politipatruljer var natt til torsdag på stedet for å etterforske hendelsen og roe bekymrede folk som befant seg i nærheten.

Russell Square ligger i nærheten av British Museum og University of London. Området er populært blant turister.

– Jeg var i ferd med å kjøpe en øl da jeg hørte en kvinne som ble jaget av en mann, skrike. Jeg trodde det var et vesketyveri. Hun var ikke skadd. Jeg gikk ut for å ta en røyk, og da jeg kom tilbake var det brannmenn og politi, og jeg så en kropp under et laken. Du kunne bare se føttene som stakk ut, sier den franske turisten Xavery Richert til AFP.

Ifølge The Telegraph er kafeer og andre butikker i området stengt torsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt