Like smart som Einstein

Over 30 elever ved en skole i England har høy nok IQ til å bli medlem av Mensa. Flere av dem er i samme klasse som Albert Einstein og Stephen Hawking.

Elever ved King's School

Edward Roberts (foran) har like høy IQ som Albert Einstein. James Kelly (t.v.), Will Cleasby, Chris Eldridge, Jonathan Banchard, Leo Hall, og George Blanchard ligger rett bak ham på skalaen.

Foto: MASONS NEWS SERVICE / SWNS

Selv en voksen velopplyst person risikerer å komme til kort om han går inn i en vitenskapelig diskusjon med disse elevene fra King's School i Grantham i England.

For i en Mensa-test som ble gjennomført blant 80 av skolens elever, klarte 30 av skolens elever å oppnå et resultat som gir dem retten til medlemskap i organisasjonen. Kravet for å bli tatt inn i det varme selskap er en IQ på 148.

Den gjennomsnittlige brite har dermed et stykke igjen, med en IQ på rundt 100.

Tangerer Tarantino

Av de 30 elevene som utmerket seg, kvalifiserer samtlige til Mensa-medlemskap.

Men sju gutter i alderen 12 til 16 år endte i toppen av skalaen med et IQ-resultat på 160, det samme som filmskaperen Quentin Tarantino, Microsoft-grunnlegger Bill Gates og fysikeren Stephen Hawking, skriver Daily Express.

16 år gamle Edward Roberts dro det enda lengre og fikk påvist en IQ på 161. Dermed kan den unge briten imponere potensielle kjærester med at han er like smart som den tyske vitenskapsmannen Albert Einstein.

Uventet

Roberts, som studerer musikk, fransk, bilologi og kjemi, sier til avisen at han er glad for å ha plassert seg i tetsjiktet av smarte mennesker.

– Jeg håpet at jeg skule klare å kvalifisere for medlemskap i Mensa, men jeg hadde ikke ventet at det skulle gå så bra. Vennenene mine sier «Wow, du er et geni», forteller Roberts som ikke er sikker på hva slags karriere han skal satse på.

– Jeg håper jeg kan satse på noe vitenskapelig når jeg er ferdig på skolen. Kanskje medisin eller musikk. Jeg har ikke helt bestemt meg ennå, sier den glupe 16-åringen.

– Lett å bli misunnelig

12 år gamle James Kelly kan også se fram til Mensa-medlemskap med en IQ på 160. Han fortellet nøkternt at han er godt fornøyd med resultatet:

– Jeg hadde bare lyst til å se hva IQ-en min var, og det er en herlig følelse når det gikk så bra. Når jeg blir eldre har jeg lyst til å studere matematikk og starte mitt eget firma. Dette er en god start, sier Kelly.

Av de som ikke klarte å kvalifisere seg til Mensa-medlemskap, skal flere ha kun vært noen få poeng under grensa på 148.

King's School har tidligere også fostret vitenskapsmannen Isaac Newton.

Rektor Charles Dormer er stolt av elevene sine, og understreker at de ikke bare har vitenskapelige talenter å vise til.

– Det er lett å bli misunnelig på disse guttene. De er ikke bare intelligente, men taleføre, hensynsfulle og har talent for sport og musikk., sier Dormer til avisen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Svar på IQ-test i denne saken:

Tegning nummer 1: A. Figurene legges over hverandre. Det som er likt fjernes mens ulikheter legges til.

Tegning nummer 2: E. I hver rad og kolonne skal det være en skravert, en hvit og en svart figur.

SISTE NYTT

Siste nytt