Gingrich' eks-kone snakker ut

Newt Gingrich, som prøver hardt å bli president i USA, foreslo i 1999 et såkalt åpent ekteskap med sin daværende kone for å kunne fortsette å treffe sin elskerinne.

Newth GINGRICH og eks-kona Marianne GINGRICH

Ekteparet Gingrich mens Newth var president i Representantenes hus og før han spurte om kona kunne dele ham med Ballista Bisek.

Foto: MARK WILSON / Ap

Det skriver The Washington Post i dag. Ektemannen var blitt sammen med sin nåværende kone Callista Bisek.

I dag forteller eks-kona Marianne Gingrich sin historie til TV-kanalen ABC, og avisen har lest en utskrift av intervjuet. Paret ble skilt i 1999.

Vil ikke være offer

Marianne Gingrich sier til avisens nettutgave at hun nå ønsker å fortelle sin side av historien for første gang fordi hun hørte en nedlatende omtale om seg selv på radioen. Hun ønsker ikke å bli sett på som et offer.

– Jeg visste at jeg ville komme til å si ja til å bli intervjuet om dette i løpet av året, sier hun til avisen.

– Det var uunngåelig.

Hun sier hun fryktet at Newt Gingrich skulle framstille henne som en ond og fæl person, noe hun mener han alt var i gang med.

Valgte skilsmisse

Forslaget om et åpent ekteskap kom etter at ektemannen først hadde sagt at han ville skilles. En oppbrakt Marianne Ginrich avviste ideen om at mannen skulle kunne treffe hvilke kvinner han ville mens de fortsatt skulle være gift, og det endte som kjent i skilsmisse.

Eks-kona hjelper ikke akkurat sin tidligere ektemann i hans valgkampanje for å bli republikanernes presidentkandidat. Hun er fortsatt sjokkert over hans oppførsel for 12 år siden.

– Hvordan kunne han be meg om skilsmisse en mandag, og to døgn senere holde en tale om familieverdier og hvordan folk behandler hverandre? spør hun retorisk.

Talen holdt han for Republikanske kvinnelige lederes forum i Pennsylvania.

Ingen "bombe" på lager

Likevel sier hun at hun fortsatt støtter mye av eksmannens politikk. Og i løpet av intervjuet ler hun da hun blir konfrontert med ryktene om at hun sitter på "en bombe" som vil kunne ødelegge valgkampanjen for Gingrich.

Et lengre intervju sendes i ABCs "Nightline"-show i kveld, USA-tid.

Newt Gingrich sier i en kommentar før intervjuet ble kjent at hans skilsmisse er en privatsak. Han har tidligere fortalt at han har bedt gud om tilgivelse.

Men kona har han ikke snakket med siden skilsmissen.

SISTE NYTT

Siste nytt

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

«Frykt for krig. Uklart hva Putin vil»

På grensen til Ukraina står titusenvis av soldater og store mengder våpen. Russland mobiliserer. En hel verden lurer på om det kommer et angrep, eller om det bare er en demonstrasjon av styrke.