- Minner om revolusjonen

- I Teheran blir gatene stengt kvartal for kvartal, forteller norsk-iranske Arezo Naghavian. Hun er kommentator i NRKs Kulturnytt.

En politi-motorsykkel i brann i Teheran
Foto: BEHROUZ MEHRI / AFP

Hun følger med på persisk-språklige medier, og sier at bildene hun ser minner om revolusjonen i Iran i 1979.

- For åpne skjermer kan vi se medlemmer av revolusjonsgarden banke opp demonstranter, forteller hun.

Video nsps_upload_2009_6_13_17_25_3_1065.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

I Teheran er tusenvis av rasende demontranter ute i gatene.

Se de dramatiske bildene fra Teheran

"Gi meg stemmen tilbake", roper mange i Teheran. De protesterer mot resultatene av gårsdagens valg i Iran. President Mahmoud Ahmadinejad blir sittende, til tross for at hovedmotstanderen, Mir Hossein Mosavi har gått ut med beskyldninger om uregelmessigheter ved valget.

- Ned med diktaturet

- Mange av demonstrantene har samlet seg ved innenriksministeriet, som nå er stengt. De roper "Ned med diktaturet", forteller Naghavian.

LES OGSÅ: Tusenvis demonstrerer i Teheran

Demonstranter i Teheran

Tilhengere av Mir Hossein Mousavi i sammenstøt med politiet.

Foto: OLIVIER LABAN-MATTEI / AFP

De er tilhengere av Mousavi og er stadig i sammenstøt med opprørspolitiet og revolusjonsgarden, som støtter president Mahmoud Ahmadinejad .

LES OGSÅ: Ahmadinejad gjenvalgt i Iran

Stenger nettsider

TV-bildene viser at det hersker kaos i Teheran. - Nettsider blir stengt fortløpende og det er ikke mulig å sende tekstmeldinger, forteller NRKs Arezo Naghavian.

SISTE NYTT

Siste nytt

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

«Frykt for krig. Uklart hva Putin vil»

På grensen til Ukraina står titusenvis av soldater og store mengder våpen. Russland mobiliserer. En hel verden lurer på om det kommer et angrep, eller om det bare er en demonstrasjon av styrke.