NRK Meny
Normal

- Eksplosjon lite sannsynlig

Funnet av lang oljeflekk i Atlanterhavet avkrefter teorien om eksplosjon eller brann på det styrtede Air France-flyet, sier Brasils forsvarsminister Nelson Jobim.

Brasil militære

Et brasiliansk marinefartøy er sendt ut i søket etter vrakrester fra Air France-flyet som forsvant mandag.

Foto: HO / AFP

På en pressekonferanse i går indikerte Jobim at høyoktan-drivstoff ville ha tatt fyr og brent opp om det hadde vært en eksplosjon eller brann før flyet styrtet.

Han understreket likevel at dette er en hypotese, og at det fortsatt ikke er mulig å fastslå årsaken til ulykken.

Les også: Minnet de døde

Leter etter vrakrester

Letingen etter vrakrester pågikk sent i går kveld fortsatt i et enormt område like nord for en liten atoll ved navn São Pedro og São Paulo-arkipelet, 1.000 kilometer fra det brasilianske fastlandet, der flyet falt ned.

Les også: - Ingen problemer før avgang
Les også: Større vrakrester funnet

De første brasilianske marinefartøyet som skal ta opp vrakrester, ankom ulykkesstedet i går. Nok et skip ankom ulykkestedet i morges.

Ekspertene er spesielt interessert i å finne de såkalte svarte boksene med taleregistrator og ferdskriver, men de er ikke særlig optimistiske når det gjelder muligheten for å finne dem på opp til 3.000 meters dyp.

Flere gjenstander

Da det ble mørkt i går kveld hadde de to brasilianske båtene ennå ikke funnet noe av vrakgodset som er blitt observert fra flyene som fant åstedet.

Les også: Air France-flyet minutt for minutt

Blant gjenstandene som ble sett, var det flyseter, kabler, et sju meter langt stykke av flykroppen og andre flydeler.

I tillegg ble det observert en 20 kilometer lang oljeflekk. Ingen levninger av passasjerene er oppdaget.

Jobim sier at vrakgodset som er observert, er spredt over et stort område. Det er 260 kilometer mellom noen av gjenstandene som er sett.

I mangel av svarte bokser må etterforskerne sette sin lit til de automatiske feilmeldingene som ble sendt fra flyet, for å prøve å komme fram til en årsak.

Minneseremoni

I dag holdes det en minneseremoni i Rio de Janeiro for pårørende til de 228 passasjerene om bord på flyet, der den franske utenriksministeren Bernard Kouchner deltar.

I går ble en lignende seremoni holdt i Notre-Dame-katedralen med president Nicolas Sarkozy til stede. Der ble det lest opp en kondolansemelding fra pave Benedikt XVI.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt