Hopp til innhold

- Dette er en massakre

Palestinerens president Mahmoud Abbas kaller tragedien i farvannet utenfor Gaza for en massakre.

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas

Den palestinske presidenten fordømmer Israels handlinger på det sterkeste.

Foto: Jim Watson, JIM WATSON

Israelske elitesoldater fra Shayetet 13, en marinejegerkommando, bordet tidlig mandag morgen et tyrkisk passasjerskip fylt av aktivister.

- Hva Israel har begått under bordingen av denne frihetsflåten, er en massakre, sier Abbas gjennom det palestinske nyhetsbyrået Wafa.

Det har mandag hersket stor usikkerhet rundt hvor mange som ble drept i aksjonen. Ni mennesker døde, de fleste av disse tyrkiske aktivister, ifølge det israelske forsvaret. 20 mennesker skal ha blitt skadet.

Tidligere mandag ble det rapportert om at 19 mennesker mistet livet.

Tre sørgedager

Abbas har erklært tre offisielle sørgedager i hele det palestinske selvstyreområdet.

Abbas, som er folkevalgt palestinsk president, har kun kontrollen på Vestbredden selv om han er valgt til å representere de to selvstyrte palestinske områdene Vestbredden og Gazastripen.

  • Les:

Splittelsen mellom de to store store rivaliserende palestinske partiene Hamas og Fatha, endte opp med Hamas-kontroll på Gazastripen og Fatha-kontroll på Vestbredden.

Israeals begrunner sin blokkade av Gaza som selvforsvar - gitt at Hamas nekter å anerkjenne Israels rett til å eksistere som nasjon i motsetning til Fataha - og de stadige rakettområdene fra Gazastripen mot israelske byer.

Den arabiske liga - som har gitt sin støtte til president Abbas om å gjenoppta de indirekte fredssamtalene med Israel - er innkalt til et hastemøte i dag.

Generalsekretæreni ligaen beskriver Israels bording og drap, som en terroristhandling og fordømmer det sterkt.

SISTE NYTT

Siste nytt