Hopp til innhold

Jenny Skavlan til TV-aksjonen

– Dette er ikke nytt for meg. Jeg har liksom alltid vært med på dugnaden for TV-aksjonen, sier Jenny Skavlan.

Jenny Skavlan

AUKSJONARIUS I TV-AKSJONEN: Jenny Skavlan tar over stafettpinnen etter Erik Thorstvedt og går inn i rollen som auksjonarius i årets TV-aksjon.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

Den kjente TV-profilen tar over etter Erik Thorstvedt og er hanket inn for å være auksjonarius i TV-aksjonen som i år går til Kirkens Nødhjelp.

Hele livet har hun sittet foran TV-skjermen den dagen TV-aksjonen har gått på lufta på NRK, alltid med lommeboka åpen for bøssebærerne som ringer på.

– Jeg føler at jeg alltid har vært med på TV-aksjonen bare ved å være publikum foran TV-skjermen, sier Jenny Skavlan.

– Spennende programlederjobb

Tidligere har Skavlan blant annet vært programleder for MGP.

– Dette er en veldig spennende programlederjobb hvor man i enden av jobben får samlet inn penger til et viktig formål. Det er en kombinasjon som er ganske unik. Å få lov til å bidra for Kirkens Nødhjelp gjennom jobben føles veldig bra.

Haddy N'jie og Jan Petter Saltvedt

Haddy N'jie og Jan Petter Saltvedt er programledere for TV-aksjonen som i år går til Kirkens Nødhjelp.

Foto: Thomas Søbstad / NRK

Årets auksjonarius

Skavlans jobb i TV-aksjonen går på å følge opp auksjonen og engasjere folk der ute.

– Jeg skal være med på å øke potten slik at Kirkens Nødhjelp får inn masse penger å bruke på alle de gode prosjektene sine. Folk der hjemme må gjerne begynne å tenke på hva de kan gjøre for å være med på å dra lasset sammen med oss, engen ved å selge boller, ha strikkekurs eller hva det måtte være, sier Skavlan.

Fjorårets TV-aksjon samlet inn 230 millioner kroner, over to av disse millionene kom fra auksjoner av gjenstander og opplevelser under sending.

– Ingen ting er for smått, alle tiltak kan hjelpe, sier Jenny Skavlan engasjert.

Også i år er det programlederduoen Haddy N'jie og Jan Petter Saltvedt som skal lede den sju timer lange sendingen 19. oktober.