Nå går 100 000 ut med bøssa for TV-aksjonen

Akkurat nå snører 100 000 bøssebærere på seg skoene for å samle inn penger til årets TV-aksjon, og Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid for demenssaken. Se hvordan du kan gi ditt bidrag her!

Samler inn penger til TV-aksjonen

100 000 bøssebærere går nå rundt med bøsser for å samle inn penger til TV-aksjonen 2013.

Foto: Gunnar Grønlund / NRK

Om lag 71.000 har demens i Norge, hvilket betyr at nesten alle kjenner en person med demens. Sykdommen rammer som oftest eldre, men kan også ramme yngre mennesker helt ned i 40-årene.

Dette går pengene til

Pengene som samles inn under årets TV-aksjon skal gå til Nasjonalforeningen for folkehelsen og deres arbeid med demenssaken.

Regelen for TV-aksjonen er slik at de som er tildelt aksjonen hvert år må bruke opp pengene de mottar innen fem år.

– De skal fordeles på tre viktige hovedområder: Forskning, informasjon- og opplæring, samt frivillig arbeid for personer med demens og deres pårørende, for å bedre livskvaliteten deres, forteller generalsekretær for foreningen, Lisbet Rugtvedt.

Ring 02025 til telefonpanelet

På søndag går 100 000 bøssebærere fra dør til dør og samler inn penger til demenssaken. De fleste vil oppleve å få en bøssebærer på døra i løpet av søndagen.

Under NRKs TV-sending, som går på NRK1 fra klokken 16.00, er det imidlertid også andre muligheter til å gi penger til aksjonen.

Blant annet pågår det en auksjon med ulike gjenstander og opplevelser man kan by på.

Fra klokken 16.00 kan man også ringe 02025 for å snakke med en i telefonpanelet og gi pengegaver til TV-aksjonen.

Gi med bank- og kredittkort

Ringer du telefonnummer 820 44 110 gir du et fast beløp på 200 kroner, og vil du gi med bank- og kredittkort kan du gi her.

Bedrifter, lag og foreninger kan benytte seg av denne lenken.

Er du i utlandet kan du bruke de samme telefonnumrene, men husk retningsnummer 0047 foran.