Hopp til innhold

262,7 millioner til Plan i 2021  

Endelig resultat for TV-aksjonen er klart. Nå skal Plan ta fatt på det viktige arbeidet med å nå ut til tre millioner mennesker for å bekjempe barneekteskap.

JUBEL: Kari Helene Partapuoli, Christian Strand, Vibecke Østby, Anne Rimmen og Robert Stoltenberg jublar for innsamlingstala i årets TV-aksjon.

Kari Helene Partapuoli, Christian Strand, Vibecke Østby, Anne Rimmen og Robert Stoltenberg jublet etter årets TV-aksjon. Nå er det endelige resultatet her.

Foto: Astrid Hexeberg / Plan International Norge

– Jeg er utrolig takknemlig for at hele Norge har bidratt i kampen mot barneekteskap. Med disse pengene skal vi jobbe for at jenter skal få være barn, ikke brud, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

Alt fra kongehuset til fylkesmenn, rådmenn og ordførere, næringsliv, lag og foreninger, skoler, trossamfunn og menigmann har stått på for å gjøre denne store dugnaden mulig. Næringslivet samlet inn hele 41 millioner. Skoler og barnehager engasjerte seg som aldri før og samlet inn mer enn 20 millioner kroner. 81, 3 millioner kom inn på bøssene, av dette var 41,6 millioner kontanter.

– Det er rørende å se engasjementet som har blomstret over hele landet. TV-aksjonen er så mye mer enn en ren innsamling. Når vi alle går sammen om en så viktig sak, skaper vi fantastiske resultater som betyr mye for millioner av mennesker, sier Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen.

Til slutt ble altså hele 262,7 millioner kroner samlet inn til Plan i TV-aksjonen 2021.

Se resultatene her: Hvilke byer og fylker ga mest i 2021