Hopp til innhold

Var du på denne konserten i 1977?

Nå vil forfatter Trygve Mathiesen samle publikummet, som var vitne til Sex Pistols-konserten på Samfundet, til fotosession.

Sex Pistols. Samfundet 1977

Punkrockbandet Sex Pistols på Samfundet i Trondheim sommeren 1977.

Foto: Arne Nordtømme

Sommeren 1977 hadde Sex Pistols sin legendariske konsert på Studentersamfundet i Trondheim. Det er blitt antatt at 814 betalende var på konserten, og hvis du var en av dem , inviteres du til gjenforening og fotosession på fredag.

– Vi vil prøve å samle publikummet fra Samfundet, sier forfatter Trygve Mathiesen.

Les også:

Utstilling og boklansering

Fredag lanseres boken «Sid's Norwegian Romance - Sex Pistols exiled to Trondheim 1977» på galleri Lilje i Trondheim. Her bli det også utstilling av bilder fra konserten, og forfatter Trygve Mathiesen ønsker å samle det originale publikummet.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Sex Pistols. Konsert på Samfundet 1977

– Det var kjempestort at Sex Pistols besøkte Trondheim, sier forfatter Trygve Mathiesen.

Foto: Truls Berge

I 2007 etterlyste Mathiesen publikummere som var til stede da Johnny Rotten i spissen for Sex Pistols spilte på Pingvin Club i Oslo 20. juli1977.

– Vi klarte å samle 50 personer som hadde vært publikum i Oslo, og vi har en ambisjon om å slå Oslo nå. Det er jo fullt mulig siden det var mange flere på konserten i Trondheim.

Starten på en ny bølge

– Det var kjempestort. Det var jo det bandet som regjerte på toppen av hitlistene og skapte skandaler i avisene hele tiden.

Sex Pistols på Samfundet i 1977

Ett av flere bilder du kan se på utstillingen.

Foto: Eirk Lie

Da bandet, som sjokkerte verden, spilte i Trondheim i 1977, var det svært mange unge i salen. Mange var under 18 år, de yngste i 12-13 årsalderen.

– Konserten på Samfundet inspirerte utrolig mange trønderske ungdommer til å begynne å spille i band og arrangere rockekonserter. Det var starten på en helt ny bølge i Trondheim. Konserten fikk en enorm innflytelse, sier Mathiesen, som også har et veldig personlig forhold til musikken.

Les også:

– Dette blir gøy

– Det blir utstilling av 20 bilder fra konserten i Trondheim og noen bilder fra konserten i Oslo. Boken gir et unikt innblikk i bandets indre dynamikk og livet bak scenen. I tillegg blir det servering og levende musikk.

Forfatteren sier at alle andre selvsagt også er hjertelig velkommen.

– Du må ikke ha vært på konserten i 1977 for å komme å se på bildene, boken og høre på bandet som skal spille. Det blir gøy på fredag. Jeg gleder meg.

Siste fra Trøndelag